Vazgeçilmez klasik

Toyota Corolla 1.6 lt Multidrive S

Toyota Corolla, yılların güvenilirliğini sürdürürken, tasarımını ve otomatik versiyonda da ekonomikliğini ileriye taşımış.

CorOn

Türkiye şartlarında bir aile otomobili olarak ilk akla gelen markaların başında Toyota Corolla gelir. Corolla kullanıcılarıyla bir anket yapsanız hemen hepsi otomobillerinden vazgeçemediklerini söyleyeceklerdir. Zira 1996 yılında ilk Corolla lansmanı ile başlayan ve 47 yıldır kalitesini, problemsizliğini ve sağlamlığını sürdüren bir anlayıştan söz ediyoruz. Özellikle sağlamlık ve iç mekân genişliği açısından edilen Toyota Corolla’nın 11. nesli benzinli otomatik vites versiyonu ile test misafirimiz oldu.

 

CorYan Corarka

DIŞTAN İÇE
Yeni tasarım anlayışı ile Corolla ilk bakışta ön kısmı dikkati çekiyor. Ön far grubu ile bütünleşen krom kaplı üst ızgara kavisli hattıyla karşımıza geliyor. İnce şeritli alt ızgara bölümü ise araca adeta karakteristik bir duruş kazandırıyor. Sis farlarına ters L şeklinde yerleştirilen krom çerçeveler de aracın ön yüzünü güzelleştiriyor. Yan tarafa geçtiğimizde cam kenarlarında ve kapılardaki dik ve keskin hatlar göze çarpıyor.
Arka kısımda da akıcı ve sade bir tasarım hakim. İnce hatlı arka stoplar şıklığa katkıda bulunurken, arka tamponla bütünleşen araç yeni nesil olduğunu gösteriyor.
İç mekana adım attığımızda, geniş ve ferah ortama geçiş yapıyoruz. Lake siyah kaplamalı ve mavi aydınlatmalı ön konsol tasarımı sade detaylara sahip. Ön konsolda, havalandırma çevresinde ve kapılarda kullanılan krom geçişler otomobilin iç tasarımına aksiyon katmış. 6,1 inçlik renkli ve dokunmatik ekran Toyota Touch 2, aracın medya özelliklerini tek dokunuş ile ulaşmayı sağlıyor. Aynı zamanda bu özellik sayesinde Radyo, CD müzik sistemlerine ek olarak USB/AUX bağlantısı veya Bluetooth özellikleri ile iPod veya akıllı telefonunuzdan müzik akışı sağlanabiliyor.
Kullanıcıların sedan bir araçtan en çok bekledikleri geniş bagaj kapasitesi yeni Corolla ile 452 litreye çıkartılmış.

Corİc

MOTOR VE PERFORMANS
Aracın kaputunun altında yer alan 1.6 litrelik benzinli Multidrive S motor maksimum 6400 devirde 97 beygirlik bir güç elde ederek bunu 4400 devirde 160 Nm’lik Tork değeri ile destekliyor. Otomobil için yeterli seviyede olan bu tork oranı ile 6 ileri multidrive şanzıman sayesinde Multidrive S (Sürekli Değişken Otomatik), otomatik şanzıman konforu ile düz şanzımanın yakıt ekonomisini bir arada sunuyor. Spor sürüş modu ile de kullanma şansınız olan Corolla, test süremiz zarfında 100 km’de ortalama 5.4 litrelik tüketim değerini yakaladık. Çevreye de oldukça duyarlı olan bu motor ile emisyon değeri sadece 106 gr/km.
Yeni nesil Corolla’ya otomatik şanzımanlı benzinli versiyonu yakışmış. Çok hafif de olsa yolculuk esnasında vites geçişleri hissedilen Corolla, gerek yol tutuşu ve gerekse de iç mekân ferahlığı ile halefinden daha iyi bir konumu yakalamış. Tork değerinin yetersiz olması dik yokuşlarda aracı zorluyor ve haliyle yakıt tüketimini arttırıyor. Ayrıca yokuş aşağı inerken otomatik vites gerekli devri yakalamakta zorlanıyor. Kısacası agresif olmayan bir kullanımda Corolla oldukça ekonomik davranıyor.

Recep Bozdağ

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz