Avrupa’da sıfır emisyonlu Toyota Mirai’ler artıyor

Sıfır emisyonlu Toyota Mirai Avrupa’da yaygınlaşmaya devam ediyor

Toyota Mirai

Toyota’nın sıfır emisyonlu yakıt hücreli aracı Toyota Mirai, Japonya’nın ardından Avrupa pazarında da yaygınlaşmaya devam ediyor. Yakın zamanda İsveç ve Norveç’te satılmaya başlanacak olacak Mirai, buradaki soğuk koşullarda da sorunsuz bir şekilde çalıştığını ispatlıyor.

Satışa sunulmaya başlamasıyla Norveç’te 5 hidrojen istasyonu kurulacak ve yerel tedarikçiler 2020’de buna 20 adet daha istasyon ekleyecek. Ayrıca, 2018-2029 Ulusal Taşımacılık Planı arasında hidrojen istasyonlarına öncelik verilmesi bekleniyor. Toyota Mirai müşterileri de diğer elektrikli araç kullanıcıları gibi vergi, satın alımlarda teşvik, otobüs yollarını kullanım ve ücretsiz otoyol kullanımı avantajlarından yararlanacak.

Yüzde 100 y Mirai (2)eşil Hidrojen

Norveç gibi İsveç’te de satılmaya başlanacak Mirai için hidrojen istasyonları kuruldu. Ayrıca İsveç’te hidrojen yüzde 100 yenilenebilir enerji olarak üretilebiliyor. Toyota, Mirai’nin İsveç pazarına girmesiyle birlikte hidrojen yatırımlarını hızlandırması bekleniyor.

Ayrıca, Toyota bu pazarlara girmesiyle 2017’de yılda 3 bin, 2020’de de yılda 30 bin adet Mirai satmayı hedefliyor. Aracın kullanımı sırasında su buharından başka herhangi bir salınımı olmamasıyla Toyota, 2050’de, CO2 emisyonunu yüzde 90 düşürmeyi hedefliyor.

Dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli sedanı olan Mirai, Toyota’nın son 20 yıldan daha fazla süredir yakıt hücresi teknolojisi araştırma ve geliştirme çalıştırmaları ile üretildi. Hidrojeni elektrik üretmek için kullanan Mirai bu sayede sıfır emisyonla çalışıyor. Bununla birlikte 500 kilometre civarındaki menzili ve üç dakika civarında yakıt dolumu zamanlamasıyla kullanıcısına dezavantaj da getirmiyor. Tüm bu avantajlarıyla Toyota Mirai, geleceğin otomobili olmak için tüm özelliklere sahip olduğunu gösteriyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz