En iyilerin en iyisi; Opel GT konsept

2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Opel GT Concept, Alman Tasarım Konseyi’nin prestijli Otomotiv Marka Yarışması’nın konsept kategorisinde “en iyilerin en iyisi” ödülüne layık görüldü. Tören 29 Eylül’de Paris Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Ödülü Opel adına Tasarım Başkan Yardımcısı Mark Adams alacak.

İlk defa Cenevre Otomobil Fuarı’nda podyuma çıkan GT, fuarın hem En İyi Konsept Otomobili hem de Fuarın En İyi Otomobili seçilmişti.

Opel-GT3

Experimental GT’ye dayanıyor

Sıra dışı tasarımı ve rafine görünümüyle dikkat çeken GT Concept’in tarihi, Opel’in 1965 yılında tasarladığı Avrupa’nın ilk konsept otomobili Experimental GT’ye dayanıyor. Tasarımcıları onu “tekerlekli heykel” olarak tanımlıyor. Çoğu konsept otomobil abartılı boyutlar, tekerlekler ve teknolojiler üzerine yoğunlaşırken, Opel GT Concept’in tasarımcıları amaçlarının sadeliğe erişmek olduğunu açıklıyorlar. Bu yaklaşım kendine güveni de beraberinde getiriyor. 3,85 metre boyu ile GT Concept, Corsa gibi çoğu küçük otomobilden bile daha kısa. Heykelsi tasarım yaklaşımına uygun şekilde, yan aynalar, silecekler ve kapı kolları gibi tüm ek parçalar da tasarımdan çıkarıldı. Sonuç: Gerçekten tek parçadan oluşmuş gibi görünen bir otomobil.

Fiyatı değil, tasarımı radikal

Opel GT Concept’i diğer konsept otomobillerden ayıran bir diğer özelliği ise, geniş kitlelerin ulaşabileceği fiyatta kalması. Tasarımcılar bu durumu “fiyatı değil tasarımı radikal” diyerek açıklıyorlar. Çoğu konsept otomobile sadece yüksek gelir seviyesindeki kişiler erişebilir. Buna karşılık GT Concept herkesin satın alabileceği bir tasarım. Motoru Corsa ve Adam modellerinde kullanılan 1.0 Turbo. Bu motor GT Concept’in küçük boyutları ve hafifliği ile birleştiğinde sıra dışı bir sürüş tecrübesi sunuyor.

 

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz