Ferrari Monza SP1 ve SP2 göz kamaştırdı

Ferrari Monza SP1 ve SP2 Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı

 

Ferrari’nin Monza SP1 ve SP2 modelleri Paris Otomobil Fuarı’nda otomobil severlerin karşısına çıktı. Bu iki özel otomobil, 50’li yıllardaki Ferrari modellerinden ilham alınarak tasarlandı. Eşsiz bir süper spor deneyimi sunan Ferrari Monza SP1 ve SP2, çok özel müşteriler ve koleksiyonerlere hitap eden ileri teknoloji özellikleriyle dikkat çekiyor.Ferrari, Icona adı verilen sınırlı sayıdaki özel seri konseptlerini tanıttı. Paris Otomobil Fuarı’nda beğeniye sunulan serinin üyeleri Monza SP1 ve SP2, yepyeni bir sınıfın doğuşuna ön ayak olurken, üst düzey mühendislik ve yüksek teknolojiyle süper spor otomobiller arenasına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan seri, koleksiyonerlere ve özel müşterilere hitap edecek özellikleriyle dikkat çekiyor.

Ferrari Monza SP2 Paris 2018

ŞAMPİYONLARDAN İLHAM ALINDI

Ferrari Monza SP1 ve SP2 modelleri, 750 Monza, 860 Monza ve 1948 model 166 MM gibi 50’li yılların şampiyonalarında sayısız zafer kazandıran tarihi otomobillerden ilham alınarak geliştirildi. Ferrari Monza SP1, tek koltuklu gerçek bir yarışçı olarak eşsiz bir sürüş deneyimi yaşatırken, SP2 modeli aynı deneyimi 2 koltukla birlikte yolcuya da sunuyor. Her iki otomobilde de karbon fiber parçalara yer verilirken, tasarım özellikleriyle tüm Ferrari modellerinden ayrışıyor. Bir “barchetta” modelindeki en iyi güç-ağırlık oranını sunan bu otomobillerde, 6,5 litrelik, tam tamına 810 HP güç ve 720 Nm tork üreten V12 motora yer veriliyor. 0’dan 100 km/s’ye sadece 2,9 saniyede ulaşan otomobiller, 0’dan 200 km/s ulaşmak içinse 7,9 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Maksimum hız ise 300 km/s ve üzeri olarak açıklanıyor.

Ferrari Monza SP1 Paris 2018

FORMULA BİR DENEYİMİ

Tavan ve ön camın kaldırılmasıyla saf spider-roadster deneyimi vaat eden otomobillerde, mükemmel bir aerodinami sağlamak için patentli bir hava tahliye sistemi üzerine kurulan “sanal ön cam” fonksiyonu vücut buluyor. Üstelik gerçek bir Formula 1 otomobili deneyimi sunan bu otomobillerin şanslı sahipleri, Lora Piana ve Berluti markaları tarafından tasarlanan çok şık yarış tulumu, kask, eldiven, atkı ve sürüş ayakkabılarını da satın alabiliyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz