Farklı tasarım, güçlü motor

Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Smart Elite

Hyundai Kona radikal tasarımı, güçlü motoru, sportif özellikleri ve ekonomikliği ile dikkat çekiyor.

Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Smart Elite

Hyundai Kona B-SUV segmentinin radikal tasarımlı oyuncusu, sanki konsept tasarımı izlenimi veriyor. Markanın en farklı tasarımına sahip otomobili olan Kona, dikkatleri üzerine çekmekte zorlanmıyor.
Sportif sürüşüyle beğeni toplayan Kona, sahip olduğu güçlü dizel motor-otomatik vites kombinasyonunun yanına ekonomikliğini de koyuyor. Hyundai, Kona ile B-SUV pazarına ilk olarak benzinli motoruyla adım atmıştı. Kısacası bu haftaki test misafirimiz Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Smart Elite versiyonu oldu.

Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Smart Elite
Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Smart Elite

DIŞTAN BAKINCA
Hyundai’nin yeni aile kimliği olan basamaklı tip ızgaraya sahip Kona’nın ön kısmı ister istemez göze çarpıyor. Kona, G. Koreli markanın en farklı tasarımına sahip otomobili. Yüksek burnu, köşelere yerleştirilmiş farlar ve üst kısmına ilave edilmiş gündüz farlarıyla dikkat çekiyor. Agresif tasarım, ızgara altındaki sis farlarıyla da destekleniyor. Söz konusu tasarım öğeleri arka kısımda da sürüyor. Yüksek yerleştirilmiş farlar profile kadar taşıyor. Sis farı, geri ve sinyal lambaları ise daha aşağı köşelere yerleştirilmiş. Otomobili boydan boya kat eden koruyucu kaplamalar ve sportif tavan spoyleri gerçek bir SUV havasına katkı sağlarken maceracı kimliğine ele veriyor. 18 inçlik alaşım jantlar da oldukça şık durmuş. Kona’nın uzunluğu 4165 mm uzunluk, genişliği 1800 mm ve yüksekliği 1565 mm iken bagaj hacmi de 361 litre.

Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Smart Elite

İÇTEN BAKINCA 

İç mekana adım atınca, kokpit öğeleri diğer Hyundai modellerinden aşina olsak da Kona’nın taşıdığı SUV izleri göze çarpıyor. İçeride renkli tasarım ayrıntılarının kullanılması ferahlığı arttırmış. Havalandırma çevresindeki kaplamalar, koltuk kenarları, direksiyondaki dikişler ve emniyet kemerleri kırmızı renge sahip. Sunulan konfor, kalite ve güç ile birlikte zarif, etkileyici iç mekan modelin dış tasarım çizgisiyle uyumlu olmuş. Hyundai’nin yeni modellerinin tasarımını global olarak yansıtan ve tüm Kona versiyonlarında standart olarak sunulan yeni direksiyon mevcut. Yeni nesil teknolojik özellikleri arasında yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranın kullanımı çok basit. İç tasarım sürücüyü yormazken, gösterge panelinde tüm versiyonlarda sunulan yüksek çözünürlüklü renkli ekran, şık ve dekoratif döşemeli ön panel üzerinden araç ile ilgili bütün bilgileri rahatlık görüyorsunuz. İç mekânda sunulan yaşam alanı fazlasıyla yeterli. Arka taraftaise özellikle baş ve omuz mesafesi konusunda başarılı. Sportif koltukların aynı zamanda konforu da yüksek. 361 litrelik bagaj ise oldukça kullanışlı.

Hyundai Kona 1.6 CRDi DCT Smart Elite

MOTOR VE PERFORMANS
Hyundai Kona’nın kaputunun altında vazife yapan 1.6 lt’lik yeni nesil dizel motor turbo desteğiyle 4000 d/d’de 136 HP güç ve 1750 d/d’de 320 Nm tork üretiyor. Gücünü ise 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DCT ile ön aksa iletiyor. Performansı spor otomobilleri aratmayan dizel ünitesiyle Kona, ara hızlanmada aceleci bir yapıda. 0-100 km/s hızlanmasını 9.8 saniye olan aracın son hızı 191 km/sa olarak verilmiş.
Uzun yolda kullandığımız Kona’nın sportif sürüşünü beğendim doğrusu. Fabrika verilerine göre aracın ortalama yakıt tüketimi 4.4 t/100 km olarak verilmiş. Testimiz esnasında yakaladığımız değer ise, şehir dışı ve sakin kullanımın etkisiyle 5.0 lt/100 km oldu. Yani Kona güçlü motoruyla birlikte ekonomikliğini de göstermiş oldu. Bu arada, 7 ileri DCT teknolojisine sahip vitesi ve sessiz çalışma karakterinin dizel motora ayrı bir özellik kazandırdığını da eklemek gerek.
Kullandığımız Elite Smart versiyonu zengin donanıma sahipti. Yokuş kalkış ve iniş destek sistemlerinden arka çapraz trafik çarpışma uyarı sistemine, geri görüş kamerasından kablosuz şarj sistemine, anahtarsız giriş ve çalıştırmadan kör nokta çarpışma uyarı sistemine kadar bir çok özellik aracımıza eşlik ediyordu.
Kısacası Hyundai Kona sahip olduğu güçlü motoru, radikal tasarımı, sportifliği ve ekonomikliği ile fazlasıyla dikkat çekici idi.

Recep Bozdağ / otohavadis.com

Foto-mekan: Salda Gölü

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz