Güçlü oyuncu

Seat Leon FR 1.4 Eco TSI

Rekabetin yoğun olduğu C segmenti temsilcilerinden Seat Leon, güçlü bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

Seat Leon FR 1.4 Eco TSI

Seat Leon FR, güçlü duruşu ve ince detaylara sahip dış tasarımı ve akıllı teknolojilerle dolu yeni nesil iç tasarımı ile dikkat çekiyor. Leon hathcback karosere sahip otomobiller arasında Golf’ün ardından en fazla satan ikinci otomobil. Ki, Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin satış verileri bunu destekler nitelikte. Kısacası bu haftaki test misafirimiz Seat Leon FR 1.4 Eco TSI ACT 150 HP oldu.

Seat Leon FR 1.4 Eco TSI

DIŞTAN BAKINCA
Özgün üçgen şekilli Full LED ön farlar, sis farları, gündüz sürüş farına sahip karakteristik tasarımlı ön tampon, FR logosunun bulunduğu geniş ve yüksek radyatör ızgarası Seat Leon FR’a sportif ve güçlü duruş sağlıyor. Yandan bakıldığında 17” alüminyum alaşımlı jantlar farlardan başlayarak arka kapıya kadar giden sonra arka kapıdan bagaj kapağına giden çizgiler, eğimli tavan çizgisi ve karartılmış arka camlar da Leon FR’nin sportifliğini vurguluyor. Arka kısımdaki tasarım biraz sadeleşiyor. FR tamponlar ve krom kaplı tek taraflı çift egzoz ucu arka kısmı hareketlendiren ayrıntılar arasında. Seat Leon FR, 4281 mm uzunluğa, 1816 mm genişliğe, 1444 mm yüksekliğe ve 2636 mm dingil mesafesine sahip. 380 litrelik bagaj hacmi ise kompakt hatchback segmenti için tatminkâr bir boyut.

Seat Leon FR 1.4 Eco TSI

İÇTEN BAKINCA
Leon FR’nin içine adım atınca sürücü odaklı bir iç tasarıma sahip olduğu göze çarpıyor. Spor FR döşeme, dış tasarımdaki sportifliği başarılı şekilde iç tasarıma yansıtmış. 3 kollu, yükseklik ve derinlik ayarlı elektromekanik ve çok fonksiyonlu direksiyon ele oturuyor. Hız ve devir göstergesinin ortasında yer alan dijital gösterge paneli, orta konsolda bulunan 8 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, klima düğmeleri, hemen vites kolu üzerine konumlandırılmış start/stop düğmesine kolayca ulaşılabiliyor. İç mekanda malzeme kalitesi ve hissiyatı gayet iyi. Segmentindeki diğer rakiplerinden aşağı kalır yanı yok. Kapı eşiğinde ve direksiyonun altındaki FR logoları dikkat çekiyor. Altı kesik direksiyon, vites kolu ve koltuklardaki kırmızı dikişler, kırmızı ambiyans aydınlatmasıyla birleşince oldukça sportif bir görünüm kazandırıyor. Opsiyonel olan Beats ses sistemi ise yolculuğa keyif getiriyor. Arka yolcular için sunulan diz mesafesi ve baş mesafesi yeterli. Leon FR’nin, MQB platformunu kullandığını ve Audi A3 ile Volkswagen Golf ile platform kardeşi olduğunu belirtelim.

Seat Leon FR 1.4 Eco TSI

MOTOR VE PERFORMANS
Leon FR’nin kaputunun altında Volkswagen grubunda uzun yıllardır kullanılan 1.4 Eco Tsi ünite mevcut. Bu ünite 150 HP güce ve 250 Nm torku sahip. Maksimum torkunu 1500 ve 3500 devir aralığında, maksimum gücünü ise 5000-6000 devir aralığında veriyor. Alt devirlerden itibaren oldukça canlı ve devir çevirmeye istekli bir motora sahip. 7 ileri çift kavramalı bir şanzıman kullanılmış. Bu şanzıman, motorla oldukça uyumlu çalışıyor. Vites geçişleri sarsıntısız. 0’dan 100 km hıza 8.3 saniyede çıkan otomobilin maksimum hızı 213 km/s olarak verilmiş. Motor, silindir kapama ve serbest sürüş modu gibi teknolojilere sahip. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 6.3 lt/100 km olarak verilmiş. Test süresince elde ettiğimiz ortalama değer ise 6.6 lt/100 km oldu. ACT teknolojili motor “downsizing” akımının en ileri temsilcisi. ACT, sürüş sırasında aracın hızı saatte 130 kilometre altında, motor devri 1250 ile 4000 d/d arasında ve 250 Nm’lik torkun 100 Nm’den daha azı talep edildiğinde devreye giriyor. ACT, bu durumda 4 silindirin, ikisini kapatarak, aracın 2 silindirle yol almasını sağlıyor. Son derece hızlı bir şekilde gerçekleşen bu işlem, tek bir motor ile iki farklı kullanım anlamına geliyor. Normal hızlarda rüzgar, lastik ve motor sesi yok denecek kadar az geliyor. Süspansiyon sistemi kasis ve çukur geçişlerinde çok da rahatsız etmiyor. Netice olarak, Seat Leon FR ile konforlu, sportif ve ekonomik bir sürüş mümkün.

Recep Bozdağ – otohavadis@gmail.com

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz