Ssangyong Türkiye’den açıklama geldi

Koreli Ssangyong distribütörü Şahsuvaroğlu Grup tarafından, iflasla ilgili kamuoyunda yapılan yorumlara dair açıklamada, markanın ve ilgili üretici firmanın son derece güçlü ticari yapısıyla birlikte araç üretmeye devam ettiği ve grup tarafından araç ithalatına devam edildiği, iç pazara satışa sunulduğu vurgulandı.

Grubun dünya çapında tanınmış ve yüksek kalite ile marka değerine haiz Ssangyong markasının Türkiye distribütörü olduğu, 300 Milyon dolar üzerinde bir yatırımla Türkiye’ye getirdiği Ssangyong markasını, 13 yıldır tüm tanıtım ve reklam faaliyetlerini yürütüp milyonlarca dolar harcayarak tek başına Türkiye’ye tanıtmasına vurgu yapılan açıklamada, “Ssangyong markası Şahsuvaroğlu Dış. Tic. Kim. Ürünler Otom. Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. adına tescil ettirilerek Ssangyong ve Şahsuvaroğlu isimlerinin Türkiye’de birbirleriyle özdeş hale gelmesi sağlanmış ve bu anlamda bu iki isim ve marka çok kısa zamanda otomotiv piyasasında yer edinerek büyük bir değer yakalamıştır” denildi.

Şirket ile bilgilerin verildiği açıklamada, “Şirketimiz ülke genelinde 7 coğrafi bölgede Avrupa standartları üzerinde 40 noktada servis, 21 noktada satış hizmeti veren teşkilat kurmuş olup, ülke genelinde %100 müşteri memnuniyetini kendisine ilke edinmiştir. Bu ilke doğrultusunda sattığı her araca 13 yıldır geri alım garantisi ve %100 yedek parça bulunurluğu garantisi vererek iddialı bir satış ve pazarlama stratejisi uygulamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Son zamanlarda bilinçli ve art niyetli olarak bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan asılsız ve mesnetsiz ithamlar ile markaya zarar verilmek istendiği, bir sosyal medya fenomeninin ve bir tv kanalı gibi bazı yayın organlarının internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında, hiçbir gerçek bilgiye haiz olmadan yaptıkları asılsız ve mesnetsiz haberler ve paylaşımlar nedeniyle oluşan olumsuz algıyı düzeltmek için kamuoyunu bilgilendirme gereğine dikkat çekilen açıklamada, “Firmanın ortaklık yapısının değişmesi karşılığında kamuoyuna markanın ticari itibarını zedeleyici nitelikte bilinçli ve son derece kötü niyetli olarak yanlış yönlendirecek nitelikte bilgi veren kişiler/kurumlar hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Ssangyong markası ve ilgili üretici firma son derece güçlü ticari yapısıyla birlikte araç üretmeye devam etmektedir ve tarafımızca da araç ithalatına devam edilmekte, iç pazara satışa sunulmaktadır. Herhangi bir olumsuz durum olmadığı gibi aksine marka ve üretici firma güçlenerek ticaretine devam etmektedir.

Ssangyong Güney Kore markası ve firması hakkında yapılan tüm haberlerin asılsız olduğunu, firmanın ticaretine devam ettiğini, bu asılsız ve mesnetsiz haberlere ve paylaşımlara itibar edilmemesini, haberin ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ve ilgililer hakkında yasal sürecin başlatıldığını kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarız” cümlelerine de yer verildi.

SsangYong’un hisselerinin yüzde 75’i, 2011 yılında Hintli Mahindra tarafından satın alınmıştı. Özellikle 2009 senesinden beri zarar açıklayıp duran Güney Koreli otomobil üreticisi SsangYong, borçlarını ödeyemediği için yine Seul mahkemesine iflas başvurusunda bulunduğu, bankalara 54 milyon dolar kredi borcu olan şirketin 4 senelik toplam zararının 149 milyon dolar olduğu belirtilmişti.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz