Yılın şehir otomobili; Honda e

Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nde (World Car of the Year 2021)  Honda e, Yılın Şehir Otomobili seçildi. Honda e, aynı zamanda Dünyada Yılın Otomobili kategorisinde ilk üç arasına girerken; bir diğer şehir otomobili Jazz Hybrid de Şehir Otomobili kategorisinde ilk üçte yer aldı.

Otomotiv alanındaki en prestijli ödüller arasında yer alan Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri (World Car of the Year 2021) sahiplerini buldu. 28 ülkeden 93 gazetecinin oylarıyla belirlenen 17’inci Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nde, Honda’nın tamamen elektrikli ilk modeli olan Honda e, Dünyada Yılın Şehirli Otomobili seçildi. Ödüller kapsamında dünyada yılın otomobili, şehir otomobili, lüks otomobili, performans otomobili ve otomobil tasarımı olmak üzere toplam 5 kategoride jüri tarafından verilen oylarla yılın en iyi otomobilleri seçilerek ödüllendirildi.

Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nde, Honda’nın 2022 yılında tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefleyen ‘Elektrikli Vizyon Stratejisi’ doğrultusunda geliştirilen otomobil tasarımları dikkat çekerken; Honda e, modern ve gelişmiş mobilite çözümleri, eğlenceli sürüş deneyimi, üstün araç içi teknolojileri ve bağlanabilirlik özellikleriyle şehir otomobili kategorisinde ödüle layık görüldü.

Prototipi ilk kez 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Honda e’nin kazandığı ödüle yönelik olarak jüri üyelerine ekibi adına teşekkür eden modelin Proje Sorumlusu Tomofumi Ichinose ödül almaktan onur duydukları belirtirken; Honda e’nin sunduğu teknolojik çözümler ile kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran ve sıfır emisyonlu şehir içi ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan bir otomobil tasarımı yapmak istediklerini vurguladı.

Honda e, aynı zamanda Dünyada Yılın Otomobili kategorisinde ilk üç arasına girerken; kompakt tasarımıyla dikkat çeken model Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı Ödülü’ne de aday gösterildi. Honda’nın güvenlik donanımlarıyla fark yaratan bir diğer şehir otomobili Jazz Hybrid de Şehir Otomobili kategorisinde ilk üçte yerini aldı. Honda Jazz; verimli hibrit güç-aktarım sistemi, ferah iç mekan tasarımı ve üstün konforu ile jürinin beğenisini kazandı.

Honda Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Gardner, ödüllere ilişkin olarak her zaman kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklanan temel değerler kapsamında ve standartların ötesinde ürünler oluşturmak için çabaladıklarının altını çizerken; çalışmalarının sonucunda Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri jürisi tarafından takdir edildikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Modern tasarımı ve gelişmiş elektrikli mobilite çözümleriyle beğenilen Honda e, 2020 yılında Red Dot Tasarım Ödülleri kapsamında en büyük ödül olan ‘Best of the Best’ (En İyinin de İyisi) ve ‘Akıllı Ürün’ kategorisinde ‘Red Dot 2020’ ödüllerini kazanarak Almanya’nın Essen şehrinde dünyaca ünlü Red Dot Müzesi’de kabul edildi. Ayrıca AUTOBEST jürisi tarafından ‘ECOBEST’ seçilen Honda e, yeni oluşturulan ‘Yeni Enerji’ kategorisinde de 2021 yılında Almanya Yılın Otomobili Ödülü’nü kazandı. Pek çok ödüle layık görülen Honda e, bu yılın başlarında 2021 Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili Ödülleri’nde de ‘En İyi EV’ seçildi. Honda’nın diğer başarılı şehir otomobilleri Jazz ve Jazz Crosstar ise 2021 Red Dot Ödülleri kapsamında fonksiyonel özellikleri ve güvenlik dengesi ile ‘Ürün Tasarımı’ Ödülü’ne layık görüldü.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz