Elektrikli SUV’da yeni oyuncu; Skywell

Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor, elektrikli otomobil üreticisi SKYWELL ile Türkiye distribütörlüğü ve teknolojik ortaklık anlaşması imzaladı. İlk model SKYWELL ET5, 3 farklı donanım seviyesiyle ve 550 bin TL’den başlayan anahtar teslim fiyatına sahip.

50.yılını kutlayan Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor, elektrikli otomobil üreticisi SKYWELL ile Türkiye distribütörlüğü ve teknolojik ortaklık anlaşması imzaladı. Firma, bugüne kadar otomotiv sektöründe yer alan birçok markayı Türkiye’ye ve farklı ülkelere taşıma tecrübesini SKYWELL ile yaptığı bu anlaşmada kullanıyor. Elektrikli araçlar dünyasının önde gelen Çinli temsilcilerinden SKYWELL ile gerçekleştirdiği ortaklık kapsamında Ulu Motor, Kasım ayı itibarıyla markanın elektrikli SUV modeli ET5’i ülkemizde satışa sundu. Kısa sürede 25 adet ön sipariş alan SKYWELL ET5, 3 farklı donanım seviyesiyle ve 550 bin TL ile 760 bin TL arasında değişen anahtar teslim fiyatıyla kullanıcılarla buluşuyor. Ülkemizde pazara giriş yapan en dikkat çekici elektrikli SUV’lardan biri olan bu model; güçlü tasarımı, performanslı batarya teknolojisi, 520 km’ye çıkabilen menzili, yarı otonom sürüş, akıllı özellikleri ve en önemlisi 8 yıl 150 bin km batarya garantisi ile Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının önemli bir oyuncusu olacak.

25 adedi araç gelmeden sattık

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SKYWELL Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, “Farklı markalarla farklı coğrafyalarda otomotiv alanında yıllara dayanan derin bir tecrübeye sahibiz. Bu doğrultuda Çin’in dünyada yükselen elektrikli otomobil markalarından SKYWELL’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendik. Markanın yüzde yüz elektrikli modeli ET5, yaz aylarında Avrupa’da Almanya ve Romanya gibi ülkelerin yanı sıra, kısa süre önce İsrail’de de pazara sunuldu. Kasım ayı itibarıyla da biz de ilk modelimizi Türkiye’de satışa sunduk. İlk 25 adetlik siparişimizi kısa sürede henüz araçlar Türkiye’ye gelmeden sessiz sedasız bir operasyonla almayı başardık. 2021 yılsonuna kadar hedefimiz ise 100 adetlik bir satışa imza atmak. Önümüzdeki yıl ise toplam 8 bin adet elektrikli aracın satılmasını öngördüğümüz ülkemiz pazarında, ET5 ile 1000 adetlik bir satışı hedefliyoruz. Ulu Motor olarak SKYWELL’in sadece bir distribütörü değil, aynı zamanda Ar-Ge süreçlerinde de birlikte çalışan bir iş ortağıyız” şeklinde konuştu.

Sıradan bir showroomdan fazlası

Ulubaş, yakın zamanda SKYWELL markasına özel bir showroomu da devreye alacaklarını belirterek; “İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Ulu Motor’un merkezinde, SKYWELL ET5 elektrikli aracımız için potansiyel müşterilerimize yönelik test sürüşlerimizi başlattık. Önümüzdeki yıl Kuruçeşme’de devreye alacağımız SKYWELL markamıza özel showroomumuzla da ayrı bir merkeze daha kavuşacağız. Bu noktada, sıradan bir otomobil showroomundan çok daha farklı, üst düzey bir deneyimi müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz” dedi. Mahmut Ulubaş, müşterilerinin skywell.com.tr adresli web sitesi üzerinden hem satış hem test sürüşü için kendileriyle iletişime geçerek dijital bir deneyim yaşatacaklarını da belirtti.

Servis müşteriye gidecek

Elektrikli araçlar konusunda tüketicinin en büyük merakının servis konusunda olduğunun da altını çizen Mahmut Ulubaş, “Türkiye’nin her neresinde olursa olsun, biz sunacağımız servis hizmeti ve satış sonrası programımız sayesinde mobil servis görevlilerimiz ile müşterimize gideceğiz. Aracı hem şarj edip hem de hafif bakımlarını gerçekleştireceğiz. Uzaktan yapılabilecek güncellemeleri mobil yolla yapacağız” şeklinde konuştu.

En uzun garanti süresi

Çin’in önde gelen markalarından SKYWELL’in güvenilirliği ve Ulu Motor tecrübesini birleştirerek Türkiye pazarına giren yeni modelde Türkiye’de elektrikli otomobillerde bir ilk de sunuluyor. Ulu Motor tarafından ET5 modelinde aracın bataryası için ülkemiz pazarında 8 yıl 150 bin kilometre garanti süresi veriliyor.

Teknolojiyi ihraç ediyoruz

Çin’de 7 noktada üretim üssüne sahip Skyworth Grubu’na bağlı SKYWELL’in, aynı zamanda teknoloji ortağı olduklarının da altını çizen  Ulubaş; “Ulu Motor olarak SKYWELL’in sadece bir distribütörü değil, aynı zamanda Ar-Ge süreçlerinde de birlikte çalışan bir iş ortağıyız. Bu kapsamda yazılım geliştirme tarafını burada sağlıyor ve teknolojimizi de ihraç ediyoruz. Pek çok farklı global markayla yakın temasta olduğumuz halde, birlikte çalışarak yazılım geliştirdiğimiz ve bundan 10 yıl sonrasını hedefleyebileceğimiz bir vizyonla birlikte SKYWELL ile el sıkıştık. Kalıcı bir iş birliğine adım attık ve önümüzdeki 5 yıl, 5 yeni elektrikli modeli pazara sunacağız. Dolayısıyla kendimizi, küresel alanda başarı hedefleyen bu markanın önemli bir parçası olarak konumlandırıyoruz. Sahip olduğu özellikleriyle SKYWELL ET5’in ülkemiz ve Avrupa elektrikli araçlar pazarında önemli bir oyuncu olacağına inanıyoruz” değerlendirmelerini yaptı.

SKYWELL’in ilk stratejik SUV modeli: ET5

SKYWELL’in özellikle son 10 yılda elde ettiği yeni nesil enerjili araçlar alanındaki tecrübesi sonucunda üretilen ET5; güçlü görünümü, akıllı bağlantı sistemleri, NEDC verilerine göre 520 km’ye kadar çıkabilen menzili, otomatik sürüş destek sistemleri ve üstün performansıyla yeni nesil otomobil kavramını eksiksiz sunuyor. Modern ve güçlü tasarımını, yenilikçi lazer farları ve bagaj kapağını tamamen kaplayan “SKYWELL” yazılı fren ışıklarıyla perçinleyen ET5, aynı zamanda boyutlarıyla geniş bir iç hacim de sunuyor. ET5; 4698 mm uzunluğu, 1908 mm genişliği, 1696 mm yüksekliği ve 2.800 mm’lik aks mesafesi ile sınıfında öne çıkarak ferah bir yaşama alanı sunuyor. 467 litrelik bagaj hacmi, koltuklar yatırıldığında 1141 litreye kadar çıkartılabiliyor. SKYWELL ET5, sunduğu 150 kW güç ile 0’dan 100 km/s hıza 7.9 saniyede ulaşabiliyor.

Akıllı iç mekan

Geniş iç mekan, otomobilin kolaylık sağlayan donanımları, akıllı sistemleri ve sunduğu üç farklı sürüş moduyla desteklenerek konfora dönüşüyor. Bu kapsamda koltuklar için ekrana dokunularak, tek bir tuşla aşağı, yukarı ve sırt eğimi yön hareketleri değiştirebiliyor. Katmanlı koltuk dolgusu ve farklı sertlik derecelerindeki sırtlık, oturuşları daha konforlu hale getiriyor. 24 adet saklama alanı düzenlemelere yardımcı olurken, akıllı sesli komutla harekete geçebilen büyük panoramik sunroof ise ferahlığı artırıyor. Aynı şekilde akıllı bagaj kapağı da benzer şekilde eller ne kadar meşgul olursa olsun rahat ve kullanışlı bir yapı sunuyor. SKYWELL ET5’te konfor, hijyen ve kabin güvenliği birçok ayrıntıyla destekleniyor. Havalandırmalı ısıtma ile entegre koltuk sırtlığı kendini iklim ve sıcaklığa göre ayarlıyor ve kabin içi konforu artırıyor. Koltuk, kapı açıldığında otomatik olarak araçtan rahatlıkla inmek için ideal pozisyona ayarlanıyor ve üst sınıf bir kullanıcı deneyimi yaşatıyor. Yan hava yastıkları ve emniyet kemerleri sınırlandırıcılarına ait uyarı yapılandırması da gelişmiş güvenlik hissi sunuyor. Standart N95 klima filtre, mikron düzeyinde temiz bir havalandırma sistemi sağlıyor.

Yarı otonom sürüş

SKYWELL’in sahip olduğu akıllı teknolojiler, günümüzün ve yakın geleceğin otomobillerinden beklenen teknolojik özellikleri fazlasıyla karşılıyor. Araçta yer alan Skylink bağlantı sistemi ile kapsamlı bir dijital dünya, kullanıcı ve yolculara sunuluyor. Sistem, otomobil ve ev arasında akıllı bir bağlantı entegrasyonunu sağlıyor. Ayrıca aracın multimedya LCD ekranına yüklenebilen Skyworth, Midea, JD, Huawei, Alibaba gibi çeşitli akıllı ev teknolojisi uygulamaları, entegre ve akıllı bir ekosistemi beraberinde getiriyor. Akıllı özellikler, en eğlenceli deneyimlere imkan veren donanımlarla destekleniyor. ET5; özel sinema ve mobil konser salonu, sağlıklı öğle yemeği modu, kapsamlı cep telefonu desteği; 4G ücretsiz veri, devasa Skyworth ses ve video kaynakları, birbirine bağlı kapsamlı sistemler, senkronize iQiyi, Himalaya, QQ müzik ve diğer platform içeriklerine imkan tanıyor. L2.5 otonom sürüş özelliği ise ET5 kullanıcılarının sürüş keyfini konforla destekliyor. Bu kapsamda tam hız uyarlanabilir hız sabitleme ACC, şeritte kalma yardımcısı LKA, entegre seyir yardımcısı ICA, trafik hız sınırı tanımlama TSR, otomatik park APA ile otomatik kısa ve uzun far yardımcısı dahil olmak üzere, sürüşü daha kolay ve sorunsuz hale getiren 15’in üzerinde otomatik sürüş işlevi araçta hazır bulunuyor.

Çin’deki başarı hikayesi

1980’li yılların başında Çin’de elektronik pazarında bir boşluk gören Stephen Wong’un üretime başlamasıyla birlikte ticari faaliyetleri, Skyworth şirketini kurmasıyla birlikte yön değiştirdi. 1988 yılında Çin’de televizyon üreterek hacmini daha da büyüten Skyworth, başarısıyla kısa zamanda üretim faaliyetlerini bilgisayar, otomotiv parçaları, elektronik eşyalar ve internet sektörü multimedya alanlarına da taşıdı. Skyworth Grup, SKYWELL markasını ise 2000 yılında devreye aldı. 2011 yılından günümüze elektrikli araç üretimi gerçekleştiren markanın, Çin’de 7 farklı lokasyonda üretim tesisi bulunuyor. Marka, yeni nesil enerjiye sahip araçlar için gerçekleştirdiği Ar-Ge faaliyetleri ile yüksek teknoloji ürünü araçlar üreten bir kuruluş olarak ön plana çıkıyor. SKYWELL, 2017 yılında Çin’de 10.633 araç satışına imza atmasının ardından 2018 yılında Unicorn şirket statüsünü kazandı. Çin’in Jiangsu eyaletinde 2019 yılında yeni nesil enerjili ticari araç endüstrisinde birinci olan şirket, ülke genelinde ise ikinci sıraya yükseldi.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz