Kiralıkta da ekonomiyi seçtik

Online araç kiralama platformu Miniyol.com, hem büyümesine ilişkin hem de kiralama sektörü ile ilgili çarpıcı verileri ortaya çıkardı.  Paylaşılan istatistiklere göre, kullanıcıların yüzde 55’i ekonomi sınıfını tercih etti.

Koronavirüs salgını bazı sektörleri olumsuz etkilerken, tüketici davranışların değişmesi ile bazı alanların da parlak bir dönem yaşamasına neden oluyor. Bu sektörlerin başında ise araç kiralama geliyor. Sektördeki ihtiyacı görerek pandemi döneminde online araç kiralama hizmeti vermeye başlayan miniyol.com, kuruluşunun birinci yılında yayınladığı inografik ile hem dikkat çeken büyümesini hem de kullanıcıların kiralama tercihlerindeki son durumu, sistem üzerinden elde edilen verilerle destekleyerek gözler önüne serdi.

Ortalama günlük araç fiyatı 245 TL oldu

Kayseri ve İstanbul olmak üzere iki farklı lokasyonda 15 kişilik ekip ile müşterilerine hizmet veren şirket sadece bir yılda, 75 farklı araç kiralama firmasına ait 70 binden fazla araç alternatifi ile 400’den fazla lokasyona ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

Artan sıfır km araç fiyatları karşısında tüketiciler kiralama seçeneğine yöneliyor. Araç kiralama tercihlerini ışık tutan verilere göre ortalama günlük araç fiyatı 245 TL  olduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların yüzde 55’i ekonomi sınıfı, yüzde 26’sı kompakt, yüzde 11’i orta sınıf, yüzde 6’sı ise lüks araç kiraladı. En fazla tercih edilen araçlar ise ‘Fiat Egea’ , ‘Renault Clio’ ve ‘Renault Megane’ oldu. Müşterilerin yüzde 53’ü otomatik vitesi tercih ederken, yakıt konusunda ise 58 dizel ile öne çıktı. Onu yüzde 52 oranında benzin izledi.

Mobilden kiraladık

Kiralama işlemlerinin yapıldığı cihazlara bakıldığında mobilin liderliği görülüyor. Kiralamaların yüzde 87,11’i mobil üzerinden yapılırken, yüzde 8,64’ü masaüstü üzerinden ve yüzde 4,25’i tabletten gerçekleştirildi. Erkeklerin daha çok araç kiraladığı görülürken, ortalama 4 gün önce rezervasyon yapıldı.  Ortalama kiralama süresi ise 4 gün, ortalama sepet tutarı ise 980 TL oldu.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz