En güçlü lüks SUV: Aston Martin DBX707

Aston Martin DBX707, SUV segmentindeki performansıyla zirveye çıkarıyor. Aston Martin tarafından geliştirilen araç; 4.0 litrelik V8, 707 beygir ve 900 Nm Torka kadar arttırılmış bir güç sunuyor.

Kapsamlı motor, şanzıman, süspansiyon ve fren özelliklerini barındıran bir paket içeren DBX707’in donanım özellikleri arasında yeni 9 vitesli ıslak debriyaj şanzıman ve 420 mm karbon frenler yer almaktadır. Komuta stiliyle eşleşen yükseltilmiş performansa sahip olan lüks SUV’un, 2022’in 2. çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

İlk model olan V8-DBX’in geniş çapta beğenilen tasarımını, dinamiklerini ve sürücüyü memnun eden karakterini başlangıç ​​noktası olarak alan DBX707, bu özgün spor niteliklerini geliştirdi.  Otomobilin her alanı performansı arttırmak, sürüş keyfini yoğunlaştırmak ve yoldaki varlığını güçlendirmek için geliştirildi.

İsmini motor gücünden alıyor

Aston Martin Türkiye Resmi Distribütörü D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya, 2022’nin Aston Martin yılı olacağını söyledi. Kaya, “1 Şubat’ta tanıtılan DBX707’nin en hızlı ve en güçlü lüks SUV DBX serisinin amiral gemisi modeli pozisyonunda. DBX707 adını motor gücünden alıyor. Tam 707 HP, bunun yanında 900 Nm Torku ile de adından sıklıkla söz ettirecek. 0-100 km hıza 3.3 sn’de çıkabilen aracın maksimum hızı en az 310 km/s civarında olacak. Karbon seramik fren sisteminin standart olduğu araç yenilenmiş ön ve arka tasarım, yeni iç konsol ve vakumlu kapılar ile zenginleştirilmiş. Bunların üstüne elektronik difransiyel ve yüzde 100 arkadan itişli olabilme kabiliyeti eklendiğinde yeni DBX707 tek kelime ile kusursuz. DBX707’de 9 ileri hafifletilmiş döküm magnezyum gövdeli otomatik şanzıman da performansı destekleyen en önemli unsurlardan olacak” dedi.

DBX707 ile başka sürpriz modeller de olacak

Nevzat Kaya yoğun talep olan Vantage F1 Edition Model’inden 1 adet aracın Şubat ayı sonunda stoklarında olacağını söyledi. Ayrıca 2022’nin ikinci yarısında yeni V12 Vantage’ın da görücüye çıkacağını, her iki modelin de çok ses getireceğini ve otomobil severler için ikonik araçlar olacağını ekledi.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz