Karsan’dan, elektrikli şov

Karsan, ‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma mottosu ile elektrikli modelleriyle büyümesini sürdürüyor. Karsan, tüm elektrikli model ailesini, Türkiye’nin en büyük otobüs fuarı Busworld Turkey 2022’de sergileyerek yeni elektrikli büyüme stratejisi e-Volution ile tüm gözleri üzerine çekti.

Kuruluşunun ardından yarım asrı geride bırakan Türkiye’nin yüksek teknolojili mobilite çözümleri sunan öncü markası Karsan, elektrikli model ailesiyle Türkiye’nin en büyük otobüs fuarı olan Busworld Turkey 2022’de gövde gösterisi yaptı. Son 3 yıldır Türkiye’nin elektrikli minibüs ve otobüs ihracatının yüzde 90’ını tek başına gerçekleştiren Karsan, elektrikli mobiliteye verdiği önemi Busworld Turkey 2022’de bir kez daha açıkça ortaya koydu. Karsan, fuarda 6 metre e-JEST, 8 metre e-ATAK, 12 metre e-ATA’nın yanında 10 ve 18 metrelik e-ATA modellerini de ilk kez bir arada ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Lider elektrikli modeller ile büyüme katlanarak sürecek

Karsan’ın elektrikli vizyonu ile özellikle ihracat pazarlarında güçlü bir büyüme trendi yakaladığını vurgulayan Karsan İç Pazar Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “2021’de e-JEST ve e-ATAK modellerimiz Avrupa’da sınıflarının en çok satan elektrikli araçları oldu. Bu yıl da elektrikli araçlarda en az iki katı büyüme hedefliyoruz. Elektrikli gelişim vizyonumuz e-Volution ile Karsan markasını Avrupa’da ilk 5 oyuncu arasında konumlandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Pazarın ilk beş oyuncusundan biri olmayı hedefliyoruz

Bu yıla ilişkin hedeflerini açıklayan Arpacıoğlu, “Elektrikli araçlarda en az iki kat büyümek istiyoruz. Pazarın tümüne hitap ediyoruz ve pazarın ilk beş oyuncusundan biri olmayı hedefliyoruz. Kartlar yeniden karılıyor ve elektrikli gelişim vizyonumuz e-Volution ile Karsan markasını Avrupa’da ilk 5’te konumlandıracağız. Ayrıca Kuzey Amerika’ya da Avrupa’daki gibi e-JEST ile gireceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. En önemlisi de ciroda, karlılıkta, istihdamda, Ar-Ge kapasitesinde mevcut durumumuzu ikiye katlayacağız. İstihdam alanında özellikle kadın çalışanlara vereceğimiz destekle çalışan sayımızı artıracağız. Bu yıla ilişkin Karsan’ın hedefi çarpı iki” diye konuştu.

Karsan Google’da ilk 3’te!

Karsan markalı araçların 16 farklı ülkede olduğunu anımsatan Arpacıoğlu, “Bugün dünyaca ünlü arama motoru Google’a 16 ülkede kendi dillerinde ‘elektrikli otobüs’ yazıldığında, organik aramalarda Karsan markası ilk üçte çıkıyor. Bu çok önemli bir gelişme. Bu artık Karsan’ın sadece Avrupa’da değil, dünyada tercih edilen bir marka olma yolunda ilerlediğini gösteriyor” dedi.

e-JEST 210 km’ye kadar menzil sunuyor

Yüksek manevra kabiliyeti ve benzersiz yolcu konforuyla kendini kanıtlayan e-JEST, 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor. 210 km’ye kadar menzil sunarak bu anlamda 6 metrelik küçük otobüs sınıfının en iyi performansını gösteren e-JEST’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryaları yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile donatılan ve talebe bağlı olarak Wi-Fi uyumlu altyapı sağlayan e-JEST, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon sistemiyle de binek otomobil konforunu aratmıyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz