Kocaeli’nden E-Transit Custom rüzgârı esecek

Ford Avrupa tarafından Londra’da gerçekleştirilen global basın toplantısında Ford Otosan tarafından Kocaeli Fabrikaları’nda üretilecek, merakla beklenen tam elektrikli ikinci ticari modeli yeni E-Transit Custom’un yepyeni özellik ve teknolojilerini paylaşıldı. E-Transit Custom’ın üretimine 2023 sonbaharında başlanacak.

Ford’un ticari müşterilerinin üretkenlikleri ve verimlilikleri arttırmayı hedefleyen –yeni iş birimi Ford Pro, Ford’un heyecanla beklenen ikinci elektrikli ticari aracı Ford E-Transit Custom’ı tanıttı.

Avrupa’nın en çok satan ticari aracının tam elektrikli versiyonu olan yeni E-Transit Custom, 1 tonluk araç segmentindeki müşterilere yenilikçi ve verimliliği arttıracak yeni çözümler sunmak üzere sıfırdan tasarlandı. Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları’nda üretilecek Ford’un Avrupa’ya yönelik tam elektrikli ikinci ticari modeli olan E-Transit Custom, Ford’un elektrik dönüşümünde stratejik önem taşıyor.

Yeniden tasarlandı

Ford Motor Company Başkanı ve CEO’su Jim Farley, “Ford Pro ve E-Transit Custom, ticari bir aracın neler yapabileceğini yeniden tanımlıyor ve ticari hayatı yeni bir dijital çağa taşıyor” dedi. “50 yılı aşkın süredir müşterilerimizle yakın ilişkide olup ihtiyaçlarını dinlememiz Transit Custom’ın Avrupa’nın en popüler ticari aracı olmasına en büyük katkıyı sağladı. Yeni E-Transit Custom, yeni dijital çağda da onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeniden tasarlandı ve geliştirildi” açıklamalarında bulundu.

E-Transit Custom’ın sahip olduğu yeni nesil batarya teknolojisiyle 380 km’ye kadar menzil hedeflenebiliyor ve aracın DC hızlı şarjı ile 125 kW hızlı şarj mümkün oluyor. E-Transit Custom, Ford Pro’nun şarj yönetimi ve optimizasyonu dahil bir dizi uçtan uca çözümle desteklenerek çeşitli müşteri ihtiyaçları için üstün performans sunacak.

E-Transit Custom’ın kullanıcılarına sundukları sadece yenilikçi teknolojilerle da sınırlı değil. E-Transit Custom’ın, 1.100 kilograma kadar yük kapasitesi, 100 mm daha düşük yük zemini ve 2.000 kilogramlık maksimum çekme kapasitesi de müşterilere sağlanan yeni olanaklar arasında yer alıyor. Bağımsız arka süspansiyon ve sınıfının lideri motor gücü de E-Transit Custom’ın müşterilere sunduğu sürüş deneyimini yepyeni boyutlara çıkarıyor.

Tam elektrikli güç 

E-Transit Custom’ın yetenekli yeni EV güç aktarma organı, iş hayatında esnek çözümlere odaklanan ticari araç müşterilerine hizmet etmek için tasarlandı. E-Transit Custom ortaya koyduğu çözümlerle daha önce dizel motordan vazgeçmeyen kullanıcıları, tam elektrikli gücün işletmeleri geleceğe taşıyacak bir çözüm olduğuna ikna edecek özellikleri ile de dikkat çekiyor.

Müşteriler ihtiyaçlarına göre her biri sınıfının lideri 415 Nm tork üreten 100 kW veya 160 kW (135 HP veya 217 HP) motor güçleri arasından seçim yapabiliyor. Motorun doğrudan aracın arkasındaki zemine monte edilmesiyle özel bir alt şasi ihtiyacı ortadan kalkarken 90 derece döndürülerek yerleştirilmesi sayesinde maksimum yük alanı yaratılıyor ve ağırlık azaltılıyor. Güçlü elektrikli aktarma organlarının 2.000 kilograma varan sınıfının en iyisi çekme kapasitesine sahip olması E-Transit Custom’ı segmentinde sunduğu avantajlarla hem diğer elektrikli araçların hem de dizel araçların önüne geçiriyor.

E-Transit Custom kabini ısıtmak ve serinletmek için buhar enjeksiyonlu ısı pompası teknolojisini kullanan ilk bataryalı elektrikli araç konumunda bulunuyor. Tüm araçlarda standart olarak sunulan bu yeni sistem, optimum sürüş menzili için geliştirilmiş enerji verimliliği sağlamak amacıyla tasarlandı.

Ford Pro Şarj ile kolay enerji yönetimi

E-Transit Custom, Ford Pro Şarj ile enerji yönetimini önemseyen, başta tam zamanlı filo yöneticileri ve araçlarını geceleri şarj etmek için depolara erişimi olmayan daha küçük operasyonlara bu alanda da önemli bir fayda oluşturuyor.  Yeterince zamanı olmayan ve araçlarını evde şarj etmesi gereken sürücüler, Ford Pro’nun uzman danışmanlığından, kolay şarj ünitesi kurulumu ve bakımı, Ford araçlarıyla entegrasyon, şarj planlamayı ve ödemeyi kolaylaştırıyor. E-Transit Custom’ın 11 kW AC üç fazlı entegre şarj cihazı, bataryayı 7,2 saatte tamamen şarj edebiliyor. Dolayısıyla aracın vardiya sonrası gece boyunca şarj olabilmesini sağlıyor. Müşteriler yoğun günlerde FordPass Pro mobil uygulamasından yararlanarak hareket halindeyken anlık şarj durumunu takip edebiliyor.

Müşteri deneyimi yaşatmak için tasarlandı

 

Küçük işletmeler ticari araçlarının kabinlerini sık sık ofis olarak veya molalarda yemek için kullanır. İnsan odaklı tasarım laboratuvarı D-Ford tarafından yaratılan derin müşteri etkileşimi sayesinde E-Transit Custom her iki amaca her zamankinden daha iyi hizmet ediyor. İsteğe bağlı Mobil Ofis paketinde yenilikçi, eğilebilir bir direksiyon öne çıkıyor. Tabletler ve dizüstü bilgisayarlar için ergonomik bir stant ya da rahatça yazı yazmak ve öğle yemeği molalarında kullanmak için düz bir masaya dönüşebiliyor. Pakette ayrıca daha parlak LED kabin aydınlatması ile belgeler ve cihazlar için güvenli bir saklama alanı da bulunuyor.

Teslimat için zamana karşı yarışan sürücüler, günde 200 adrese uğrayabilir ve 500 paket teslim edebilir. Teslimat Asistanı, bu esnada güvenliği artırmak için programın gerektirdiği küçük, tekrarlanan aksiyonları otomatikleştirmeye yardımcı olur. Bu özellik etkinken sürücü aracı parka aldığında Teslimat Asistanı devreye girer. Sürücü araçtan ayrıldığı zaman E-Transit Custom dörtlü flaşörü otomatik olarak açacak, açık pencereleri kapatacak ve kapıyı kilitleyecektir. Sürücü paketleri teslim etmek için araçtan uzaklaşırken yan yük kapısı otomatik olarak kilitlenecektir. Sürücü döndüğünde anahtarsız olarak aracı çalıştırabilir. Dörtlü flaşör sönecek ve camlar önceki konumlarına dönecektir.

Karmaşık anahtar yönetimini sadeleştirmek için tasarlanan Dijital Anahtar tıpkı otellerdeki oda kartları gibi işlev görüyor. Operatörler anahtar çoğaltmak, yönetmek ve değiştirmek için zaman ve para harcamak yerine kişilere ve araçlara uzaktan anahtar atayabiliyor ve takip edebiliyor.

E-Transit Custom güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor. E-Transit Custom’un sunduğu sürücü destek teknolojileri arasında; Çarpışma Önleme Asistanı, Şerit Koruma Sistemi, Yorgunluk Uyarısı, Ayarlanabilir Hız Sınırlayıcılı Hız Kontrolü, Trafik Tabelası Tanıma, Akıllı Hız Asistanı, Hatalı Yön Uyarısı, ön ve arka park sensörleri  ve geri görüş kamerası yer alıyor.

Yüksek teknolojili iç tasarım

E-Transit Custom önceki modele kıyasla daha geniş bir kabin ve daha fazla güvenli saklama alanı sunuyor. Direksiyon sütunundaki vites kolu, elektronik el freni ve yuvarlatılmış kare direksiyon gibi özellikler kabin içinde erişime katkıda bulunuyor. Dar alanlara park eden ve akan trafiğe adım atmak istemeyen sürücülerin diğer kapılardan girip çıkması kolaylaşıyor. Ford ayrıca segmentinde bir ilk olarak ek donanım paneller ve cihazlar için torpido gözünün hacmini ve esnekliğini artırmak amacıyla tavana monte bir hava yastığı tanıtıyor.

Tüm E-Transit Custom modellerinde kullanım kolaylığı için sürücüye bakan açıyla konumlanan 13 inç yatay dokunmatik ekran bulunuyor. Ayrıca Ford’un gelişmiş SYNC 4iletişim ve eğlence sistemi ile süper hızlı bağlantı da sunuluyor.

Kocaeli fabrikalarında üretilecek

Tüm Transit Custom versiyonları Ford Otosan’ın geçen yıl elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerini hayata geçirmek amacıyla duyurduğu yatırım kapsamında Kocaeli fabrikalarında üretilecek. Ford’un en verimli fabrikalarının başında gelen Kocaeli Fabrikaları, en ileri üretim teknolojilerine sahip üretim hattı ve batarya montaj tesisi ile Ford Otosan’ın ticari araç üretiminde mükemmellik merkezi ve Avrupa’daki Transit üretiminin merkezi olarak konumunu güçlendiriyor.

Kısa bir süre önce Türkiye’deki üretim tesislerinde ve Ar-Ge merkezinde, 2030’da karbon nötr olma hedeflerini açıklayan Ford Otosan binek araçlarda 2030, hafif ve orta ticari araçlarda 2035, ağır ticari araçlarda ise 2040 itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışı hedefliyor. Bu hedefe paralel olarak, E-Transit ve E-Transit Custom’un da Avrupa’daki tek üreticisi olan Ford Otosan, Ford’un elektrifikasyon stratejisinde kritik bir rol oynamaya da devam ediyor.  Ford’un Avrupa’da sattığı Transit ailesi araçların %88’sinin üretimini Kocaeli’de gerçekleştiren Ford Otosan, geçtiğimiz aylarda törenle seri üretim için hattan indirdiği Ford’un ilk tam elektrikli ticari modeli E-Transit’i Kocaeli Fabrikalarında %100 yenilenebilir elektrik enerjisi kullanarak üretiyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz