VavaCars 37 Milyon Dolar yatırım aldı

Türkiye merkezli çevrimiçi ikinci el araç satım platformu olan VavaCars, C Serisi yatırım turunu 37 milyon ABD Doları toplayarak Kasım 2021’de gerçekleştirdiği B turuna göre daha üst seviyede kapattı.

Yatırım serisinde, aralarında kurucu yatırımcı Vitol’ün de bulunduğu mevcut yatırımcılarının yanı sıra ABD merkezli yeni bir ana yatırımcının da yer aldığı önde gelen uluslararası yatırımcı ağı bulundu. Fonlama, VavaCars’ın Türkiye’nin önde gelen ikinci el araç satıcısı olma pozisyonunu güçlendirmek için kullanılacak.

VavaCars, önde gelen akaryakıt dağıtımcısı Petrol Ofisi ile yakın ortaklık içerisinde hareket ettiği Türkiye’de 2019 yılı Nisan ayında kurulduğundan bu yana, Türkiye’nin önemli ikinci el araç alım satım şirketi haline geldi. 2022 yılının ilk yarısında VavaCars 20 bin adedin üzerinde araç satarak 500 milyon ABD Dolarının üzerinde gelir üretti.

VavaCars Türkiye’de doğmuş bir işletme olmaktan gurur duymaktadır

CEO & Kurucu Ortak Lawrence Merritt konuyla ilgili olarak, ”Türkiye’de tüketicilerin araç alım satımı yapabileceği yöntemi yeniden tasarladık ve müşterilerimize bu deneyime ilişkin bütüncül bir iç rahatlığı sağladık. Herkesin kafasında soru işareti olmadan, kaygısızca ve sorunsuz bir biçimde araç alıp satabilmesini arzu ediyoruz. VavaCars Türkiye’de doğmuş bir işletme olmaktan gurur duymaktadır ve Türkiye’ye başarılı bir şekilde 100 milyon ABD Doları yabancı yatırım getirmiştir. Bu yatırım turu, bize büyümemizi sürdürme ve müşterilerimiz için inovasyona devam etme imkânı vermektedir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ise, “İkinci el araç alım-satım süreçleri için çevrimiçi bir platform olarak pratik ve kolaylaştırıcı bir rol üstlenen VavaCars, son yatırım turunu da başarıyla tamamlayarak kuruluşundan bu yana toplamda 100 milyon dolar uluslararası doğrudan yatırım kazandırmıştır. VavaCars ekibini bu başarılarından ötürü tebrik ederiz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak biz de misyonumuz gereği katıldığımız her platformda girişim ekosistemimizin bu ve benzeri başarı hikayelerini uluslararası fonlara tanıtarak yatırımcıları bir sonraki yatırım turunda yer almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz