Skoda, elektrikli yarış aracı vizyonunu gösterdi

Skoda, 1957 yılına ait efsanevi Skoda 1100 OHC Coupe modelini yeniden yorumlayarak bir konsept olarak tasarladı. VISION GT ismi verilen model bilgisayar ortamında yapıldı ve markanın tam elektrikli yarış aracı vizyonunu ortaya koydu.

Skoda 1100 OHC’den ilham alınarak tasarlanan VISION GT’de dijital çağın sürdürülebilirlik ve duygusal tasarım anlayışına yer verildi. Daha önce 130 RS, FELICIA ve RAPID MONTE CARLO gibi ikonik araçları yeniden yorumlayan Skoda, bu defa dijital VISION GT ile bu geleneğine devam etti.

VISION GT, 1100 OHC gibi kırmızı renge sahip ve üstü açık bir yarış aracı oldu. Tek koltuklu olarak tasarlanan konseptte sürücü aracın ortasında yer alıyor. Fütüristik karbon direksiyon simidi altı ve üst düz olarak tasarlandı. Bununla birlikte direksiyonun üzerinde ise cam ve ekran olarak görev yapan bir bölüm yer alıyor. Önemli bilgiler direkt olarak sürücünün kask vizörüne yansıtılıyor. Esnek bir şekilde monte edilen aktif koltuk ise G-kuvvetlerini optimum seviyeye azaltmaya yarıyor.

VISION GT’nin dış tasarımında temiz çizgiler ve keskin yüzeyler dikkat çekiyor. Mevcut Formula E yarış araçlarının tasarımlarından izler taşıyan konseptte iki parçalı arka kanat yer alıyor. Aktif aerodinamiler ise her zaman ideal sürüş performansının elde edilmesini sağlıyor.

Yeni Skoda logosu üst kanat profillerinin arasında hologram olarak yer alırken aynı zamanda aracın ön bölümünde de kendisini gösteriyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz