HS, bize vites yükselttirecek

Doğan Trend Otomobil Markaları Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “(MG’nin) Benzinli HS modeli bizim sayemizde İtalya ve İspanya gibi Avrupa’nın büyük pazarlarına dahil oldu. HS, bize vites yükseltecek ve amiral gemimiz olacak.”

MG HS benzinli modelin İstanbul’daki lansmanında konuşan Doğan Trend Otomobil Markaları Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Elektrikli araçlardaki başarımız sonrası Türkiye pazarından benzinli model için de çok soru ve talep geldi. Elektrikli ZS EV modeli sonrasında aynı modelin benzinlisi de geldi. Ardından da bizim Türkiye olarak ısrarlarımız sonrası benzinli HS modelinin de bizim sayemizde İtalya ve İspanya gibi Avrupa’nın büyük pazarlarına dahil oldu. Şarj edilebilir hibrit benzinli modelin benzinlisi olan HS’i getirdik. HS, bize vites yükseltecek ve amiral gemimiz olacak” dedi. 2023’te ve özellikle bu sene sonundan itibaren birçok elektrikli araç ile ürün gamlarının genişlemeye devam edeceğini belirten Soysal, “Sene sonuyla beraber uzun menzilli yenilenen ZS EV geliyor. Önümüzdeki senenin ilk yarısında Marvel R ve MG 4’ü getireceğiz. Elektrikli araçlarla kuvvetlenmeye devam edeceğiz ve satışlarımızın yine yüzde 50’si elektrikli araçlar üzerinden olacak” diye konuştu. Pazarın Dacia ve Fiat gibi ekonomik iki oyuncusunu çıkarıldığında asıl rekabetin döndüğü kısımda araçların yüzde 50’sinin 900 bin – 1 milyon 100 bin TL aralığında satıldığına dikkat çeken Soysal, “Luxury modelimiz 1 milyon TL’nin altında. HS Comfort modelimiz ise 900 bin TL’nin altında olacak. Çok olağanüstü şeyler olmazsa yılbaşına kadar bu fiyatları korumak olacak. HS modelini 2 ayda 500 adet satma hedefimiz var. 2023’te üçe katlamayı hedefliyoruz. 2023’te pazarda 4000 adedi yapacağımızı ve bu hedefi aşacağımızı düşünüyoruz. Bunların yarısı elektrikli olur. Benzinlilerin önemli bir kısmı tanıtımını yaptığımız HS modeli olacak” şeklinde konuştu.

HS için Avrupa’daki ilk lansman

HS lansmanıyla ilgili ayrıntıları da paylaşan Soysal, “Hızlı bir giriş yaptık. İlk etapta elektrikli araç pazarından 2021’de 11,2’lik bir pay almamız SAIC dünyasından da çok dikkat çekti. Zaten bizim HS’i bugün getirip Avrupa’daki ilk lansmanını yapıyor olmamızın sebebi de biraz bu başarılara bağlı. Her bir müşterimizi yakinen takip ve elektrikli araç müşterisini tanıma anlamında bizim için çok büyük deneyimler oldu. İlk defa bir elektrikli araç için TV reklamı yapıldı. MG’yi genç jenerasyon daha yeni tanıyor. Bir kere markanın bilinirliğini çok daha yukarıya taşıyoruz. İlk gelen araçlarımızın yaklaşık yüzde 85 kadarını zaten ön satışla sattık. Neticesinde pazar paylarındaki artışlar beraberinde geldi. Pazar temsili olarak da baktığımızda MG markasıyla ilgili çok acele etmiyoruz. İlk girdiğimiz sene 8 deneyim noktasıyla başladık. Türkiye genelinde 17 kritik il var. Bu 17 ilde bulunursanız pazarın yüzde 89’una zaten ulaşabiliyorsunuz. Bu bağlamda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Şu anda 15 adet temsil deneyim noktamız var. Önümüzdeki sene de 2023 yılında yine seçici olarak yatırımlarımıza devam ederek 23 deneyim noktasında müşterilerimizle buluşuyor olacağız. Yeni yaşımızı bu sene kutladık” ifadelerini kullandı.

Marvel R ve MG 4’ü getireceğiz

Elektrikli araçlardaki başarılarımız sonrası Türkiye pazarından benzinli model için de çok soru ve talep geldiğini kaydeden Soysal, “Biliyorsunuz elektrikli ZS EV modeli sonrasında aynı modelin benzinlisi de geldi. Ardından da ısrarlarımız sonrası HS modelinin de bizim sayemizde İtalya ve İspanya gibi Avrupa’nın büyük pazarlarına dahil oldu. Şarj edilebilir hibrit modelin benzinlisi olan HS’i getirdik. HS, bize vites yükseltecek ve amiral gemimiz olacak. 2023’te özellikle bu sene sonundan itibaren ürün gamımız genişlemeye ve elektrikli araçlar da gelmeye devam edecek. Pandemi ve çip krizi nedeniyle birçok marka gibi bizde de araç akışında, arzın yürütülmesinde sorunlar oldu. Sene sonuyla beraber herkesin merakla beklediği uzun menzilli yenilenen ZS EV geliyor. Önümüzdeki senenin ilk yarısında Marvel R ve MG 4’ü getireceğiz. Dolayısıyla ürün gamımız genişlemeye, elektrikli araçlarla kuvvetlenmeye devam edecek. Satışlarımızın yine yüzde 50’si elektrikli araçlar üzerinden olacak” şeklinde konuştu.

Amacımız, yılbaşına kadar bu fiyatları korumak

Konuşmasında Türkiye pazarından da bahseden Soysal şunları kaydetti: “Pazarın Dacia ve Fiat gibi daha ekonomik iki oyuncusunu çıkardığınızda bu fiyat mertebelerinde asıl rekabetin döndüğü kısım ve bu kısmın da yüzde 50’si 900 bin – 1 milyon 100 bin TL aralığında satılıyor. Pazarın yüzde 50’si buralarda. Biz de burada iddialı bir giriş yapmak istedik. Bizim aracımızın uzunluğu ve iç hacmi sınıfının çok üzerinde ve pazara iddialı fiyatlarla giriyoruz. Luxury modelimiz 1 milyon TL’nin altında. HS Comfort modelimiz ise 900.000 TL’nin altında. Fiyatlarımızı buralarda tutabilmek için sistemi zorladık. Amacımız çok olağanüstü şeyler olmazsa Türkiye pazarında yılbaşına kadar bu fiyatları korumak olacak. HS modelini 2 ayda 500 adet satma hedefimiz var. 2023’te üçe katlamayı hedefliyoruz. Bu rakamların üstüne de çıkabiliriz. Her şey 2021 yılında toplam 400 adetle başlamıştı. Bu sene satışlarımızı katladık ve 1700 adetle yılı tamamlayacağız. 2023’te de gerçekten 8 buçuk kat daha büyüyecek bir yere gidiyoruz. 4000 adet civarı bir adet yapacağız. Bunların yarısı elektrikli olarak düşünebilirsiniz. Benzinlilerin önemli bir kısmı tanıtımını yaptığımız HS modeli olacak.”

Dağtekin: Artık vites arttırıyoruz

MG markasının, Türkiye’de yaklaşık 1,5 sene önce yeniden doğduğunu belirten Doğan Trend CEO’su Kağan Dağtekin “1,5 sene önce elektrikli araçlarla, o elektrikli araç rüzgarını da arkasına alan bir iletişim stratejisiyle markanın ayağını yere bastırdık. Şimdi artık vites arttırıyoruz ve uzunca zamandır beklediğimiz ve markayı pazar payı anlamında da adet anlamında da farklı bir lige taşıyacak HS modelimizi Türkiye’ye getirmek nasip oldu” dedi.
1 Ocak 2021’de başlayan serüvenden bahseden Dağtekin şunları kaydetti: “İlk sene biz 468 adet sattık. %100 elektriklide MG markasının Avrupa’daki en yüksek pazar payına sahip ülkesi olduk. Bu da 6 ay gibi kısa bir sürede tüm dikkatlerin üzerimizde toplanmasını sağladı. TV reklamıyla beraber aslında Türkiye’de elektrikli aracın ulaşılabilir, hepimizin hayatına girebilecek bir teknoloji olduğunu gösterdik. Çünkü o güne kadar ya ufak segmentlerde küçük hacimli elektrikli araçlar vardı ya da süper spor arabalar. Onun ikisinin ortasına normal bir ailenin kullanabileceği bir elektrikli araç ya da SUV yoktu. MG, bunu ilk piyasaya sunan marka oldu.
2023’te 4.000 adetlik hedefi koyduk. 2024, 2025’i de koyduk. HS’in göstereceği performansa bakarak bu rakamları konuşabiliriz ama şu sene 10.000 adet satarız diye konuşmuyoruz. Biz bu rekabet koşullarında bu fiyat seviyesiyle C SUV segmentinde önemli bir oyuncu haline geleceğiz ve bizi 10 bin adetlere taşırken HS çok önemli bir silah olacak.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz