MARANELLO’NUN İLK SANAL MOTOR SPORLARI KONSEPT OTOMOBİLİ

Gran Turismo® video oyun serisi için özel olarak tasarlanan Maranello’nun ilk konsept otomobili “Ferrari Vision Gran Turismo” tanıtıldı. Agresif, fütüristik tasarımı ile Ferrari’nin 1960’lar ve 70’lerdeki efsanevi spor prototiplerine gönderme yapan Vision Gran Turismo, sadece yeni nesil tutkulu sürücülere sanal ortamda ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda Ferrari’nin tasarım dilini de yeniden tanımlıyor.

Ferrari, tamamen sanal motor sporları dünyası için oluşturulan ilk konsept otomobili Vision Gran Turismo’yu tanıttı. Kapalı tekerlekli ve tek koltuklu olarak tasarlanan Ferrari Vision Gran Turismo’nun tasarımı Maranello’nun benzersiz yarış geleneğine dayanıyor ve tasarımda kullanılan 75 sayısı bu asil mirası yansıtıyor. Ferrari Vision Gran Turismo’nun tanıtımı, aynı zamanda markanın ilk yarış otomobili olan 125 S’nin 1947’de fabrika kapılarından çıkışının 75’inci yıl dönümü kutlamalarını resmi olarak sona erdiriyor. Bu model sadece yeni nesil tutkulu sürücülere sanal ortamda ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda Ferrari için şirketin tasarım dilini yeniden tanımlıyor. Ferrari’nin yol ve yarış otomobilleri için fütüristik bir tasarım yaklaşımını temsil ediyor ve geleceğin mühendis ve sürücülerini (gerçek ve sanal ortamda) teşvik ediyor.

İlhamını 1960’lar ve 70’lerde Ferrari’nin dokuz kez zafere ulaştığı 24 Saat Le Mans ve 24 Saat Daytona gibi dayanıklılık yarışlarında büyük başarılar elde eden efsanevi Ferrari spor prototiplerinden alan Ferrari Vision Gran Turismo’nun tasarımı, Flavio Manzoni yönetimindeki Ferrari Centro Stile tarafından kaleme alındı. Sıra dışı orantılara ve fütüristik çizgilere sahip otomobil, 330 P3 ve 512 S gibi şaheserlerin DNA’sını somutlaştırarak, Ferrari’nin yarış tarihine atıfta bulunuyor ve kapalı tekerlekli yarış otomobillerinin evrimine ışık tutuyor.

GranTurismo 7 kullanıcıları yarışacak

Monte-Carlo’daki Gran Turismo Dünya Finalleri sırasında tanıtılan Ferrari Vision Gran Turismo, 23 Aralık 2022’den itibaren tüm GT7 kullanıcılarının kullanımına sunulacak. 27 Kasım’daki lansmanın ardından, GT7 kullanıcıları oyun üzerinden bir yarışmaya katılabilecek. Kazanan katılımcılara 15 Aralık’ta Ferrari Vision Gran Turismo hediye edilecek. Tam ölçekli tasarım çalışması, Mart 2023’e kadar Maranello’daki Ferrari Müzesi’nde markanın özel tek seferlik modellerinin yer aldığı sergide ziyaretçilerle buluşacak.

Vision Gran Turismo™

Gran Turismo™, bir yarış simülasyonu video oyunu. Oyun, ilk olarak 1997’de piyasaya sürüldü ve Sony Interactive Entertainment Inc.’in bir yan kuruluşu olan Polyphony Digital Inc. tarafından geliştirildi. Oyunun adı olan Gran Turismo (Grand Tourer) performanslı sportif coupeyi tanımlıyor. Vision Gran Turismo projesi, oyunun 15. yıl dönümünde Gran Turismo’nun kurucusu Kazunori Yamauchi’nin: “İdeal GT yorumunuzu bizim için tasarlar mısınız?” sorusu ile başladı. Ferrari, markanın benzersiz spor otomobillerine erişimi yaygınlaştırmak ve üstün sürüş heyecanını daha geniş bir kitleye yaymak amacıyla ilk kavramsal sanal modeliyle bu görevi üstlendi.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz