CITROEN, ASTERIX İLE BULUŞUYOR

Citroen, 24 Şubat’ta Türkiye’de de vizyona girecek “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom” filmi için bir ortaklığa imza attı. Efsane modeli 2CV’den esinlenerek 3 aylık rekor bir sürede üretilen “Konsept Savaş Otomobili”, Asterix ve Obelix’in yeni macerasında önemli bir rol üstlendi. 

Citroën ve Pathé, Trésor Films ve Editions Albert René, yakında vizyona girecek Asterix & Obelix: The Middle Kingdom filmiyle yeni bir ortaklığa imza atıyor. Filmin yapımcılığını Pathé, Trésor Films ile les Enfants Terribles ve yönetmenliğini ise Guillaume Canet üstleniyor. Film, 1 Şubat 2023’te Fransa’da, 24 Şubat 2023’te de Türkiye’de sinema salonlarında gösterime girecek. Bu ortaklık, Citroën’in diğer ortaklıklarından farklı olarak; marka tarafından özellikle bu filmin ihtiyaçları için bir konsept otomobilin tasarlanmasını ve üretilmesini kapsıyor. Böylesine bir ortaklığın benzeri daha önce Citroën’de yapılmamıştı. Citroën’in tasarım ekipleri en başından bu projeye dahil oldular. Otomobili 3 ay içinde tasarlayıp ürettiler. Oysa bir konseptin çizimi ve üretimi genellikle 1 yıllık bir sürede tamamlanıyor.

Citroën’in 2CV modeli, “Konsept Savaş Otomobili” oldu

Citroën 2CV, hem Fransız kültürel mirasının bir parçası hem de otomotiv tarihinin önemli ikon otomobillerinden biri. Silueti dünyanın her yerinde biliniyor. Asterix & Obelix: The Middle Kingdom filmindeki “Konsept Savaş Otomobili”, 2CV’nin yeniden yorumunu ve Galler yaşam tarzını temsil ediyor. Citroën tasarım ekipleri, markanın konfor, teknoloji ve cesur tasarım DNA’sındaki temel değerleri yeniden yorumladı ve Asterix filmine özel dokunuşlar ekledi. Böylece, yaban domuzu midesinden yapılan süspansiyonlar, açılır tavan, Galler miğferlerinden esinlenen farlar, sihirli iksirle güçlendirilen ateşböceklerinin aydınlattığı farlar, Citroën’in logosunu içeren geri dönüştürülmüş kalkanlardan yapılan tekerlekleriyle bir konsept otomobil ortaya çıktı.

Ekipler, filmdeki “Konsept Savaş Otomobili”ni geliştirmek için çok düşündü. Filmdeki birkaç sahne bunu çok net ortaya koyuyor. Kahramanların Çin’e gitmek üzere köylerinden ayrıldığı sahne, birleşen ve büyük bir maceraya atılan bir ekibi gösteriyor. Cétautomatix yola çıkmadan önce otomobili Obelix’e sunuyor ve yolculuklarının olabildiğince sorunsuz geçmesi için otomobile getirdiği yenilikleri gösteriyor. Filmde aynı zamanda, Cesar’ın ordusu Çin’e ulaştığında, ülkenin girişinde dönemin en iyi otomobilini tanıtan ilk reklam panosu da görülüyor. Bu, Galya’da üretilen, 2 atın çektiği inanılmaz bir savaş otomobili olan 2CV. Bu, aynı zamanda Çin Seddi üzerinde yapılan ünlü Citroën reklam filmine ince bir ima niteliğini de taşıyor. Bu ortaklığın gücünü vurgulamak için yeni Citroën logosu da kullanılıyor ve bunu vurgulamak üzere Asterix’in kaskının kanatları kullanılıyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz