Nissan, Formula-e’de ilk puanlarını aldı

Nissan Formula-e Takımı, 2022/23 ABB FIA Formula-e Dünya Şampiyonası’nın 3. ayağında sezonun ilk puanlarını alırken, takım pilotu Sacha Fenestraz Diriyah’ta sekizinci oldu.

Zorlu geçen ilk günün ardından, Fransız-Arjantinli pilot, etkinliğin ikinci yarışında 12. sırada yer buldu. Fenestraz, ilk puanlarını toplayarak mükemmel bir performans sergiledi.
Bu arada, ilk yarışta Fransız Norman Nato da potansiyelini gösterdi ve dört sıra yükselerek yarışı 12. sırada bitirdi. Aynı performansı cumartesi günü de sergileyerek yine dört sıra yükseldi.

Nissan Formula-e takımı Genel Müdürü Tommaso Volpe değerlendirmesinde: “Diriyah’a iyi işleyen bazı yeni süreçlerle geldik ve her yarışta ilerleme kaydediyoruz. Bu hafta sonu sıralama turlarında birkaç hata yaptık. Ama yarış temposu her iki pilotumuz için de iyiydi ve ön sıralara yükselmeyi başardılar. Sacha için çok mutluyuz. İlk puanlarını aldı. Onun için harika bir yarıştı ama daha fazlasını başarabileceğimizi de biliyoruz. İyi bir stratejimiz vardı ve takım olarak kendimizi güçlü hissettik. Bunlar sezonun geri kalanı için iyi işaretler. Oldukça uzun bir şampiyona. Bu nedenle küçük ayrıntılara odaklanmalı ve ilerleme kaydetmeye devam etmeliyiz. Müşteri ekibimiz McLaren’in ilk pole pozisyonunu alıp podyuma çıkarak Nissan e-4ORCE 04’ün hızını ve performansını kanıtladığını görmek mutluluk verici. Onları tebrik ediyoruz. Hindistan öncesinde iki hafta boyunca çalışmaya devam edeceğiz. Tam potansiyelimize ulaşmak için yapacak çok iş var. Ama doğru yoldayız.”

Takım pilotu Sacha Fenestraz ise: “Formula-e’de takım adına ilk puanımı aldım. Sonuçtan memnunum. Sıralama turlarında daha fazlasını yapabilirdik, ancak hafta sonu kaydettiğimiz ilerlemeden memnun olmalıyız. Özellikle yarışlarda iyi bir tempomuz var ama daha öğrenecek çok şey var. Herkes birbirine o kadar yakın ki sıralama turlarında küçük bir hata büyük bedeller anlamına gelebiliyor. Ancak bu hafta sonu Meksika’ya göre gelişme kaydettik. Umarım bu ivmeyi Hindistan’da sürdürebilir ve tamamen yeni bir pistte daha da fazla puan kazanabiliriz.” dedi.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz