Opel, AGR sertifikalı koltuklarının 20. yılını kutluyor

Opel, farklı segmentlerde sırt dostu koltukları yaygınlaştırmasıyla öncü kimliğini 20 yıldır sürdürüyor. Marka, ilk olarak 2003 yılında Signum modelinde kullandığı AGR sertifikalı ergonomik koltukları günümüzde en güncel halleriyle ürün yelpazesinde sunuyor. 

Opel bu yıl, AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası – sırt ağrılarını önlemekle ilgili araştırmaları destekleyen bağımsız bir Alman dernek) tarafından onaylanan sağlıklı koltukların tanıtılmasının 20. yıl dönümünü kutluyor. Günümüzde yeni Grandland GSe, Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe’de en güncel AGR koltuklar kullanıma sunuluyor. AGR sertifikalı koltuklar ilk kez, bundan 20 yıl önce orta sınıftaki Opel Signum modeli ile kullanıma sunuldu. Konforlu ve rahat yolculukların en önemli unsurlarından biri olan AGR koltuklar, özellikle uzun yolculuklarda omurga için optimum konfor ve destek sunuyor.

Koltuk Yapılarının Geliştirilmesinden Sorumlu Stefan Koob; “Sürücü ve yolcular, araçtaki başka hiçbir bileşenle, koltuk kadar yoğun bir şekilde temas halinde olmuyor. Bir otomobil üreticisi olarak amacımız, müşterilerimizin uzun yolculuklarını çok daha konforlu hale dönüştürmek. AGR koltuklar, müşterilerimize üst düzey konfor sunuyor ve uzun vadede sırt ağrısı riskini de önlüyor” dedi.

Opel Signum 2003

2003 Opel Signum: Ergonomik AGR koltuklara sahip ilk Opel

Stefan Koob, markanın koltuklara bakış açısını; “Opel olarak oturma konforunun yaygınlaşmasına her zaman önem verdik. Bu da otomobilde herkesin iyi bir koltuğa oturmaya hakkı olduğu anlamına geliyor” ifadeleriyle aktarıyor.

2003 yılında Opel Signum’un ergonomik koltukları otomotiv endüstrisinde yeni bir standart belirledi. 2003’ten birkaç yıl sonra, 2010 yılında esnek yapısıyla küçük MPV Opel Meriva, AGR sertifikalı koltuklarla ilk kez yollara çıktı. Meriva’nın kapsamlı entegre ergonomi sistemi; ergonomik koltuklar, ters yönlere açılan FlexDoors kapılar, değişken FlexSpace arka oturma konsepti ve FlexFix bisiklet taşıyıcısından oluşuyordu.

Opel’in AGR sertifikalı ergonomik koltuk sunulan modelleri opel.com.tr adresi üzerinden incelenebiliyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz