O, segmentinin ilham kaynağı

Nissan Qashqai Platinum Premium Pack X-tronic

Ölçülerinden motor ve şanzıman alternatiflerine kadar sınıfının ilham kaynağı olan Nissan Qashqai, en üst donanım seviyesi olan Platinum Premium Pack ile de aklınıza gelebilecek her türlü güvenlik elemanı ve teknolojiyi sunuyor.

Sahip olduğu premium teknoloji, tasarımdaki cesur çizgileri, kompakt ölçülerine rağmen hacim ve konforu bir kenara koymaması, motor ve şanzıman alternatifleri sebebiyle Crossover sınıfında liderliği elden bırakmadığı gibi, segmentinin ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Kısacası bu haftaki test misafirimiz Nissan Qashqai. Onun da Platinum Premium Pack X-tronic versiyonu.

 

 

qqarka

DIŞTAN BAKIŞ

Öncelikle 19 inçlik alüminyum jantlarına eşlik eden safir mavisi rengi dikkatleri çekiyordu. Ön kısımda bulunan ikonik V-motion ızgara göze çarparken,Bi-led farlar, büyük Nissan logosunun yer aldığı ızgarayı destekliyor. Ön kaput, köşeli hatlara sahip Bi-led far grubu ile birleşince, Qashqai’ye oldukça dinamik ve sportif bir görüntü kazandırıyor. Yandan baktığımızda dikkat çeken krom detaylar, aracın cam çevresinde güçlü duruşuna katkı sağlıyor. Arka kısma geldiğimizde, daha sert bir görünüm karşılıyor. Geniş bir yükleme alanı sunan bagaj kapağından arka çamurlukların ortasına uzanan dev arka far grubu, sert çekik gözlü bakışların tek sebebi olsa gerek. Büyük marka logosu, bagaj kapağının açma kapama tutamağının içine entegre edilmiş geri görüş kamerası göze çarpan detaylardan. Keskin hatlı arka tasarım ve keskin bir yakınlık mesafesine sahip arka camlarla tezat oluşturan arka çamurluklar, atletik yapısını ortaya koyarken, sağlamlık ve inceliği simgelemeyi de unutmuyor. Arka cam üstü kanatlı spoiler ve araç altının düzleştirilmesi de ileri düzey bir aerodinamiklik sağlıyor.

qqic

İÇTEN BAKIŞ

Test misafirimizin platinum premium pack X-tronic (A/T) modeli olduğunu tekrar belirtelim. Nissan Qashqai’nin içine adım attığımızda deri ve oldukça geniş koltuklar karşılıyor. Bel destekleri de bulunan söz konusu deri koltuklar fazlasıyla rahat. Ön koltuklar 2 kademeli ısıtma özelliğine sahip. 4 yöne ayarlanabilen elektrikli sürücü koltuğu da cabası. Qashqai′de kullanılan direksiyon tasarımı gayet başarılı ve üzerinden ses sistemini aynı zamanda yol bilgisayarı kontrol edilebiliyor. Görünüme sportiflik katan direksiyon simidi ele iyi oturuyor. Yüksek bir oturma pozisyonuna sahip olan Nissan Qashqai’nin kokpitinde kaliteli malzemeler kullanılmış. Deri koltuklar, deri direksiyon simidi, vites topuzu ve konsolda bulunan yumuşak plastikler gayet iyi. Siyah plastik cam kontrol düğmeleri, 7 inçlik navigasyon ve eğlence ekranının dokunmatiği kullanışlı. Ekranın hemen altına konumlandırılmış geniş dijital klima ekranını kullanmak ise çocuk oyuncağı! Düğmelerin yerleşimi uygun olduğundan dikkat dağılmıyor. Ancak klima kapatma tuşunu bulmak alışana kadar zorluyor. Navigasyon, çevre görüş sistemi kullanımı gerçekten basit ve başarılı. Tavanı komple kaplayan panaromik cam iç mekana ayrı bir ferahlık verirken, diz ve baş mesafesi açısından da oldukça cömert olduğunu kayıtlara geçelim. Yeterli sayıda eşya gözü bulunması, küçük eşyalarınızı koyacak yer aramamanızı sağlıyor. Bir de benim en sediğim kolçağın 2 kademeli oluşuna bayıldım! Yol ve rüzgar sesi ise sınıfına göre iyi sayılacak şekilde absorbe edilmiş, belirtmeden geçmeyelim…

MOTOR VE PERFORMANS

Nissan Qashqai, kaputunun altında taşıdığı 1598 cc’lik yeni nesil dizel motor, 4000 d/d’de 130 hp güç ve 1750 d/d’de 320 Nm tork üretiyor. 1.6 litrelik dizel motor 7 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilmiş. 0-100 km/s hızlanmasını 11.1 saniyede gerçekleştirirken maksimum 190 km/s hıza ulaşabiliyor. Aracı anahtar cebinizde olduğu halde çalıştırabildiğinizi de hatırlatalım.

4 silindir 16 siboplu Euro5 normlarına sahip 130 beygirlik motorun performansı ne şehir içinde ne de uzun yolda keyfinizden çalmıyor. Sürüş keyfinden çalmadığı gibi, yüksek güç üreten bu motorun ekonomik tüketim değerleri avantaj olarak hanesine yazılıyor. Ayrıca içine oturduğunuzda hissettiğiniz güven ve sahip olduğu güvenlik özellikleri 130 beygir ve 320 nm torku sonuna kadar yaşama hissi uyandırıyor! 7 ileri vitesi ile yokuşlarda geri kaydırma yapmama özelliği ve sessiz çalışma karakteri de dizel motora ayrı bir özellik kazandırırken, Qashqai, isteklerinize hızlı bir şekilde cevap veriyor. Hem gaz tepkimeleri hem de hızlanması gayet iyi. Düşük devirde motorun sesi biraz fazla duyulsa da ağır bir araç için ani hızlanmalarda oldukça başarılı.

Qashqai ile testimiz süresince 100 km’de ortalama 6.8 litrelik bir değer elde ettik. Performaslı bir kullanım sonucunda ulaştığımız bu değer, sakin bir kullanımla fabrika değerlerini yakın rakamları yakalamak mümkün. Yine de sahip olduğu 1.6 litrelik 4 silindirli dizel motoru ile sınıfında tüketim değerleri açısında makul bir yakıt tüketimi sunduğunu söylesek yanlış olmaz. Eh! Bu değerler de Qashqai’nin tercih edilme sebeplerinden birisi olacaktır.

Netice olarak, Qashqai dizel otomatik kombinasyonu ile sürüşü keyifli, konforu üst düzey, geniş iç mekana sahip, sessizliğe kapı aralayan Nissan kalitesi sayesinde aile içinde herkese hitap eden bir araç sunmuş. Unutmadan Nissan Qashqai’nin en üst donanım seviyesi olan Platinum Premium Pack, aklınıza gelebilecek her türlü güvenlik elemanı ve teknolojiyi sunuyor.

Test sürüşü için buyrun bir Nissan bayiine o zaman:))

qqOn

Recep Bozdağ  / otohavadis@gmail.com

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz