Yeni Peugeot 3008’in tarzı SUV ruhu GT

 

3008ust

Fransız üretici Peugeot, Yeni Peugeot 3008’in ardından yeni SUV modelinin dinamik ve özel versiyonu olan GT’yi tanıttı. Sürüş keyfine tamamen yeni ve modern bir yaklaşım getiren ve tamamen yeni bir sürüş tecrübesi arayışında olanlara yönelik GT versiyonu Peugeot’nun yeni SUV ürün gamını taçlandırdı. 2.0L BlueHDi 180 S&S EAT6 motor ve şanzıman ile donatılan yeni Peugeot 3008 GT modele has bir dizi özel niteliğin yanı sıra “Coupe Franche” çift renk boya tasarımıyla da dikkat çekiyor. Buna ek olarak GT Line versiyonu daha uygun fiyatlı motor alternatiflerini sportif ve üst versiyon görünümüyle bir arada sunuyor. Markanın sınıf atlama stratejisinin bir parçası olan yeni Peugeot 3008 GT ve GT Line Ekim 2016 itibariyle satışta olacak.

3008on2

TEPE NOKTA GT

Otomobillere tutku ile bağlı insanlar var ve her zaman da olacak. Ne istediğini çok iyi bilen bu kullanıcı tipleri statülerine uygun, kişiliklerini ifade eden ve kalabalık ortamlarda dikkat çeken kaliteli bir otomobile sahip olmak istiyor. Peugeot, yeni 3008 modelinin GT versiyonuyla beklentisi yüksek bu müşteri kitlesine ulaşıp onların gönlünü kazanmayı hedefledi.

Yeni Peugeot 3008 satış başlangıcıyla birlikte farklı müşteri beklentilerini karşılayan ve markanın sınıf atlama stratejisini de destekleyen son derece zengin bir ürün gamıyla sunulacak. Access, Active ve Allure olmak üzere üç temel donanım seviyesinin üzerinde GT Line konumlandırılırken ürün gamının tepe noktasını ise GT oluşturacak.

Yeni Peugeot 3008 GT aynı zamanda günlük kullanıma uyumlu bir yapıyla dikkat çekiyor. Otomobil kullanıcılarının beklenti ve görüşleri doğrultusunda tasarlanan ve yeni iç mekan konsepti Peugeot i-Cockpit® de dahil markanın yeni karakteristik SUV öğelerinin yanı sıra yüksek teknolojik ekipmanlarını da bünyesinde barındıran yeni Peugeot 3008 GT aynı zamanda sportif ve seçkin detaylarıyla öne çıkıyor.

GT! Peugeot’nun tarihinde çok özel bir yeri olan bu isim sürücü için sadece seçkin bir otomobil kullanmak anlamına gelmiyor, aynı zamanda trafikteki diğer sürücülerin otomobillerinden farklı olmak anlamına da geliyor. Yeni Peugeot 3008’in GT versiyonu birçok özellikle diğerlerinden ayrılıyor:

-Ürün gamının en güçlü motor alternatifi olan 0L BlueHDi 180 S&S ve altı vitesli otomatik şanzıman EAT6 benzersiz bir sürüş keyfini beraberinde getiriyor.

-Geniş çamurluk ağızları ve standart olarak sunulan 235 50 R19 ebatlarında lastiklere sahip GT versiyonuna özel 19 inçlik çift renkli BOSTON jantlar beraberinde daha sportif ve dinamik bir görünümü getiriyor.

-Standart olarak sunulan ve modern teknolojinin gerekliliklerine uygun olarak geliştirilen bağımsız mercekli Full LED farlar da sportif ve dinamik görünümü destekliyor.

-Çok özel gövde rengi. Standart olarak sunulan çift renkli parlak “Black Diamond” tavanın yanı sıra GT versiyonunda isteğe bağlı olarak sunulan “Coupe Franche” çift renk tasarımı son derece seçkin ve çekici bir dış görünümü beraberinde getiriyor. “Coupe Franche” renk paletinde yer alan Platinum Grey, Amazonite Grey ve Metallic Copper renklerini bir arada kullanıyor. Perla Nera siyah arka kısmıyla “Coupe Franche” renk tasarımı sadece çarpıcı bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Peugeot’nun bilgi birikimi ve deneyimiyle hayat buluyor.

-Seçkin iç mekan tasarım detayları ve çekici olduğu kadar sportif bir ambiyans

Gelişmiş Peugeot i-Cockpit® ile hayat bulan iç mekan

Doğal olarak GT versiyonunun geneline hakim olan teknolojik, şık ve sportif dokunuşlar iç mekanda da kullanım buluyor. Standart olarak sunulan yeni Peugeot i-Cockpit® büyüleyici ve teknolojik görünümüyle dikkat çekiyor. Gösterişli ve futuristik yapısıyla ön konsol hemen dikkat çekiyor. Bünyesinde barındırdığı ileri teknolojiyi görselliğiyle vurgulayan yeni nesil Peugeot i-Cockpit® kokpitin genelini domine ederken, otomobil dünyasındaki kokpit algısında tamamen yeni bir sayfa açıyor. Tamamen sürücü odaklı tasarlanan ve sürücünün dikkatini dağıtmadan keyifli bir sürüş gerçekleştirmesini sağlayan Peugeot i-Cockpit® sürücüyü yüksek teknolojinin nimetleriyle baş başa bırakıyor. Sportif olduğu kadar zarif detaylara yer veren tasarımcılar GT versiyonuna son derece şık ve sportif bir ambiyans kazandırırken aynı zamanda kalite algısını da yükseltiyor.

On konsolda, kapı panellerinde ve orta kol dayamada kullanılan bakır renkli çift dikişli detay bir yandan kalite algısını yükseltirken, diğer yandan ise sportifliği vurguluyor. Yandan destekleri güçlü bakır renkli çift dikişli koltuklarda standart olarak sunulan üç malzemeli Alcantara dışında isteğe bağlı olarak Nappa deri de sunuluyor. Rahat ve konforlu koltuğuna oturan sürücü kompakt boyutlara sahip bakır renkli çift dikişli sportif direksiyon simidiyle baş başa kalırken direksiyonun düz alt kenarı krom GT logosuna ev sahipliği yapıyor.

Kokpitteki seçkinlik hissi ve yüksek kalite algısı i-Cockpit® Amplify ile devam ediyor. Sadece görsel bir şölen olmakla kalmayan i-Cockpit® Amplify bünyesinde barındırdığı özelliklerle aynı zamanda görme dışındaki tüm diğer duyuları da harekete geçiriyor. 3008 GT’te standart olarak sunulan ve orta konsolda bulunan düğmeyle aktif hale gelen i-Cockpit® Amplify ile sürüş dinamiklerini ayarlamak (Driver Sport paketi ile birlikte), aydınlatma şiddetini ayarlamak, ekran modlarını kişiselleştirmek, akustik ortamı yapılandırmak, hoş kokular yaymak ve hatta ön koltuklardaki çok nokta masaj özelliğinin keyfini sürmek mümkün. Hiçbir şey unutulmamış. Böylece Peugeot 3008 GT kullanıcısı tüm duyularıyla kaliteli bir dünyanın keyfini sürebiliyor.

3008yan

Sportif dış tasarım

Yeni Peugeot 3008 son derece güçlü bir dış tasarıma sahip ve bünyesinde barındırdığı karakteristik SUV detaylarıyla etkileyici bir tasarım gözler önüne seriyor. Tasarımcılar GT versiyonunda tüm bu karakteristik öğeleri aynen korurken, 3008’i GT yapan ve büyük bir titizlikle işlenen detayları abartmadan ve 3008’in ruhunu bozmadan entegre edilmiş.

Ön tarafta sportif ve çekici bir radyatör ızgarası dikkat çekiyor. Radyatör ızgarasının etrafını çevreleyen kumlanmış krom kalın çerçeve sportif ve dinamik bir görünüm sergilerken, krom radyatör ızgarasının ortasında bulunan ‘Aslan’ logosu ise marka aidiyetini ortaya koyuyor. Tüm bu yapı şık tasarımlı tampon ve tam LED farlar tarafından tamamlanıyor. Ön tasarıma hakim olan güçlü ve sportif görünüm sahibinin iddialı kişiliğini ifade ederken, aynı zamanda markanın gücünü ortaya koyuyor. Gerçek bir Peugeot, Gerçek bir GT.

Ön bölüme hakim olan güçlü ve sportif tasarım zarif çizgilerle şekillendirilen yan cephe boyunca devam ederken, paslanmaz krom cam çıtaları ve arka stop çerçeveleri hem sportifliği desteliyor, hem de kalite algısını yükseltiyor. Kalite algısını yükselten detaylar tavan çizgisi boyunca uzanan ve arka spoylerde son bulan krom çıtayla devam ediyor. Yine bu krom aplikasyonlar arkaya doğru yükselen omuz çizgisine vurgu yaparak dinamik ve güçlü bir görünümü beraberinde getiriyor ve 3008 GT’yi rakiplerinden ayırıyor. Geniş çamurluk ağızları, 19 inçlik alaşım jantlar, alüminyum tavan rayları ve bakır rengi GT logosu gibi detaylarla desteklenen dış tasarım özellikle “Coupe France” tasarım boyayla benzersiz bir görsel şölen sunuyor. Kapı aynalarına entegre LED çevre aydınlatmasının yere ‘Aslan’ logosunu yansıtıyor olması tasarımcıların detaya göstermiş olduğu hassasiyetinin göstergesi niteliğinde.

Bagaj kapağında bulunan GT logosu dışında tamponun her iki yanına entegre edilen çift krom egzoz çıkışı da GT’yi görsel olarak diğerlerinden ayrıştırırken, tüm bu tasarım öğeleri şık ve sportif bir görünüm oluşturuyor.

Yeni Peugeot 3008 GT Line: ürün gamının tepe noktası

Peugeot’nun yaklaşık 1,5 yıldır uygulamış olduğu sınıf atlama stratejisi son derece dinamik bir tasarımla yüksek verimliliğe sahip performanslı motorları aynı potada eritmeye odaklanıyor. Özgün görünümüyle dikkat çeken ve yüksek verimlilik seviyesine sahip güçlü motorlarıyla benzersiz bir sürüş deneyimi sunan bir GT Line SUV modelinin ortaya çıkmasının ardındaki asıl neden de tam olarak bu.

108, 208, 2008, 308 ve 508 modelleri gibi Peugeot 3008 de, 1.6L BlueHDi 100 S&S ve GT’ye özel 2.0L BlueHDi 180 S&S hariç, yüksek verimlilik seviyesine sahip güçlü Peugeot motorlarıyla yollara çıkıyor.

Allure ekipman seviyesini temel alan GT Line, ilave özelliklerini GT versiyonundan alıyor. Dışarıdan bakıldığında ön bölüm ve arka bagaj kapağını süsleyen GT Line logosu dışında; Full LED farlarla GT radyatör ızgarasına sahip ön tasarım, paslanmaz krom cam çıtalarıyla stop çerçevesi, krom çift egzoz çıkışı, standart olarak sunulan “Black Diamond” tavan ve isteğe bağlı olarak sunulan “Coupe Franche” tasarım çift renk boya dikkat çekiyor. Bunun dışında çift renk 18 inçlik alüminyum alaşım jantlar ve Perla Nera siyah kapı aynası kapakları da, GT’de krom ayna kapaklarına yer veriliyor, GT Line versiyonunda sunuluyor.

İç mekana geçildiğinde ise eskitme meşe yüzeyler, Alcantara koltuklar ve saten krom aplikasyonlar hariç, GT versiyonun sportif ve çekici ortamı karşılıyor sürücü ve beraberindeki yolcuları. Bunun dışında sürücü ve beraberindeki yolcular standart olarak sunulan i-Cockpit® Amplify ile benzersiz bir sürüş deneyiminin keyfini sürebilirler.

GT ve GT line versiyonlarıyla yeni Peugeot 3008 sürücü ve beraberindeki yolculara dinamik olduğu kadar şık bir görsel şölen sunuyor.  Satış başlangıcıyla birlikte sunulacak olan bu iki versiyonun da katkısıyla Peugeot’nun yeni SUV modeli pazarın en çekici ve teknolojik modeli olacak.

otohavadis@gmail.com

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz