DACIA Duster EDC otomatik vitese kavuştu

Dacia, ilk kez Duster ile tüketicinin uzun zamandır beklediği EDC (Efficient Dual Clutch) otomatik vites kutusunu pazara sunuyor.

Dacia’nın, Renault Grubu markası olarak lansmanından bugüne dek geçen 12 yıl süresince Avrupa’daki otomatik vites pazarı büyüdü. 2015 yılında payı yüzde 6’dan 18’e yükseldi. Türkiye pazarında ise 2016 yılında otomatik vites oranı binek otomobil satışlarının yüzde 57’sine denk geliyor (C segmenti yüzde 55). Dacia, bu pazarda yer almak üzere, müşterilerinin uzun zamandır talep ettiği EDC (Efficient Dual Clutch) otomatik vites seçeneğini Duster ile pazara sunuyor.

Altı vitesli otomatik EDC, çift kavramalı otomatik vites kutusunun konfor ve pürüzsüzlüğünü manuel vites kutusunun yakıt ekonomisi ve düşük CO2 emisyonları ile bir araya getiriyor. EDC vites kutusu teknolojisi, ek konfor ve iyi tepki sunuyor. EDC’ye yokuş kalkış desteği de dahil.

Duster 4×2 1.5 dCi EDC 110 BG donanım ve motor seçenekleri

Dacia Duster 4×2 1.5 dCi EDC 110 BG otomatik vites olmak üzere tek versiyon olarak pazara sunuluyor. Duster EDC Türkiye’de tek donanım seviyesi (Laureate – üst donanım) ile pazara sunuluyor.

Laureate donanım; ABS, ASR, AFU, yokuş kalkış destek sistemi, 4 hava yastığı, elektrikli dış dikiz aynaları, sürücü tarafı tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlar, alüminyum alaşım jantlar, yol bilgisayarı,1/3-2/3 katlanabilir arka koltuk, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu ve direksiyon özelliklerini içeriyor.

Opsiyonları arasında ise, Media Nav, hız ayar ve sınırlayıcı, dış donanım aksesuar paketi, arka park sensörü, geri görüş kamerası, siyah alüminyum jantlar bulunuyor. Ayrıca Duster Black Shadow özel serisi de lansmandan itibaren pazara sunuluyor.

Türkiye’de Duster ile 2013’ten beri 4×4 Pazar lideri olan Dacia, Duster EDC ile iddiasını yineliyor ve konumunu güçlendirmeye hazırlanıyor.

 

DUSTER İLE 4×4 LİDERİ

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “Dacia markası ilk modeli ile pazara sunulduğu 2004 yılından bu yana Türkiye’de yaklaşık 275 bin adet satış rakamına imza attı. Dacia, Türkiye pazarında her yıl konumunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Marka, toplam pazarda 40 bin 332 adet satış rakamı ve yüzde 4,8 olan rekor düzeydeki pazar payı ile 8. marka durumunda. Dacia Türkiye performansı ile dünya sıralamasında ise 5. ülke olarak üst sıralarda yer alıyor. Ayrıca Marka, Türkiye’de 2013’ten bu yana Duster ile 4×4 pazar lideri. Müşterilerimizin uzun süredir talep ettiği ve sabırsızlıkla beklediği otomatik vites seçeneğinin eklenmesi ve yenilenen modelleri ile Dacia, önümüzdeki yıllarda marka kimliğini güçlendirerek Türkiye pazarında marka sıralamasında yükselmeye devam edecek.” dedi.

otohavadis@gmail.com

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz