Farkını hissettiriyor

Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer 119 CDI

Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer, ekonomikliği, çevre uyumu, pratikliği, şıklığı ve farklı kullanım fonksiyonlarıyla sınıfını en iyi şekilde temsil ediyor.

Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer 119 CDI

Ekonomikliği, çevre uyumu, pratikliği ve farklı kullanım fonksiyonlarıyla sınıfını en iyi şekilde temsil eden taşıyan Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer, adını üretim yeri olan İspanya’nın Vitorio şehrinden alıyor. Üretimine ilk olarak 1996 yılında başlanan Vito Tourer özellik VIP taşımacılığın gözdesi olarak hizmet veriyor. Kısacası bu haftaki test misafirimiz, segmentindeki rakiplerine göre, daha kullanışlı ve daha elit fotoğraf veren 2.2 lt’lik turbo beslemeli dizel motoruyla 190 HP güce sahip 7 ileri vitesli Vito Tourer oldu.

Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer 119 CDI
Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer 119 CDI

DIŞTAN BAKINCA
Mercedes’in hafif ticari sınıfında büyük önem taşıyan Vito modeli, kendi sınıfı içinde ayrı tasarım çizgilerine sahip. Yenilenen Vito’nun görüntüsü daha modern ve şık olmuş. Markanın karakteristik ön panjuru, geniş hava girişli ön tamponu, geriye doğru uzanan farları ve otomobillere gönderme yapan dinamik ve sportif gövdesi ilk dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Yeni LED farlar ve LED stop lambaları dinamik yapısını güç verirken, kendine özgü tavan barları göze çarpıyor. Otomatik yan sürgülü kapı ön torpido ve kapı direğinde bulunan butonlar sayesinde açılıp kapanmada rahatlık sunuyor. Sade bir yan tasarımın ardından yine sade bir arka kısım görüyoruz. Küçük modern stop grubu gözden kaçmıyor. Arka görüşü kolaylaştırma adına büyükçe tasarlanmış arka cam gelenleri rahatlıkla görmenizi sağlıyor. Vito Tourer 5140 mm uzunluğa, 1928 mm genişliği ve 1950 mm yüksekliği mevcut.

Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer 119 CDI

İÇTEN BAKINCA
Otomobilin içine adım atınca sade bir mekan karşılıyor. Thermotronic otomatik çift bölgeli klima merkezde yer alıyor. Klima ayarları, radyo düğmeleri ve diğer kontrol düğmeleri bu panelde yer alıyor. Klima sisteminin gayet verimli çalıştığını da belirtelim. Ancak binek araçlardaki panelleri düşününce daha şık bir kontrol paneli tasarlanabilir. Sürücü kısmı ve ön koltuklar gayet rahat ve ferah. Yolcu bölümünde ise 3 sıra ortada 3 sıra arka koltuklar oldukça ergonomik ve kolay silinebilen temizlenme özelliği sayesinde yıpranmalara karşı malzeme kalitesi oldukça yüksek. Yolcular için bardaklık ve şarj için çakmaklıklar oldukça bol kullanılmış. Gerek önde gerek arkada sürüşün keyfini çıkarabilirsiniz. Panoramik cam tavanın yolculuk keyfini katladığını da özellikle belirtmek gerek.

Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer 119 CDI

MOTOR VE PERFORMANS
Vito-Tourer kaputunu altında Common-Rail direkt enjeksiyon ve turbo beslemeye sahip 4 silindirli dizel motor taşıyor. 2.2 ’lik motoru sayesinde 190 HP motor gücüne sahip ve 440 Nm tork üreten Vito Select güç ve verimlilikte öne çıkıyor. 7 ileri 7G-Tronic Plus otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Söz konusu şanzıman, önceki nesil şanzıman tipine göre daha yumuşak ve seri vites geçişleri sunuyor. Ayrıca Eco Start/ Stop özelliği ile ekonomikliğine katkı sağlıyor. 0-100 km hızlanmasını 9.2 saniyede gerçekleştiren Vito Tourer’un son hızı 206 km/s olarak verilmiş. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 6.6 lt/100 km verilmiş. Testimiz boyunca elde ettiğimiz değer ise 7.5 lt/100 km oldu. Sürüş keyfi ve süspansiyonlarının mükemmelliğinden bahsetmek isterim. Bol kasisli ve hafif bozuk yollarda süspansiyonları yoldaki darbeleri gayet iyi sönümlüyor. Haliyle konforu ve sürüş keyfini arttırıyor. Yolcu taşımacılığı konusunda farkını hissettirmenin yanında VIP taşımada bir numara olduğunu da belirtmek şart. Sonuçta Vito Tourer her anlamda Mercedes kalitesini ortaya koyuyor.

Recep Bozdağ / otohavadis@gmail.com

FOTOMEKAN: Kirazlı – YALOVA

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz