Herkesin Golf’ü

Volkswagen Golf 1.0 TSI 115 HP DSG

Volkswagen Golf farklı yediden yetmişe herkese hitap eden kompakt hatchback sınıfında Türkiye’de en çok satılan araç. Zira geleneksel tasarım anlayışını her neslinde benzer bir şekilde devam ettirmesi onu öne çıkartıyor.

Volkswagen Golf 1.0 TSI 115 HP DSG

Volkswagen Golf farklı yediden yetmişe herkese hitap eden kompakt hatchback sınıfında Türkiye’de en çok satılan araç. Midline Plus ve Comfortline ise en çok tercih edilen paketler. Bunun en büyük sebebi ise yeterli özelliklerin bulunması. Highline tercih edildiğinde ise fiyat biraz! artıyor. Kısacası bu haftaki test misafirimiz Volkswagen Golf TSI 1.0 DSG 115 HP Highline versiyonu oldu.

Volkswagen Golf 1.0 TSI 115 HP DSG
Volkswagen Golf 1.0 TSI 115 HP DSG

DIŞTAN BAKINCA
Volkswagen Golf’ün tercih edilme sebeplerinden biri, belki de en önemli olanı, geleneksel tasarım anlayışını her neslinde benzer bir şekilde devam ettirmesi desek yanlış olmaz. Midline Plus, gerek özellik açısından, gerek görsel açıdan Golf‘ün en temel, en sade hali diyebiliriz. Comfortline, yeterli özelliklere sahip, görsel açıdan biraz daha iyi bir paket. Highline, çoğu özelliğe sahip ve görsel açıdan en dikkat çekici, en göz alıcı paket. Ön tarafa baktığımızda, gündüz LED farları birbirine geçmiş çift L şeklinde olup, ön ızgarayla birleşerek araca daha sportif bir görünüm kazandırıyor. Geniş kapı ve camlar araca ferah bir görüntü veriyor ve kullanımı kolaylaştırıyor. Arkadan baktığımızda, LED farlar çok çabuk dikkat çekiyor ve araca sade ama aynı zamanda da sportif bir görünüm veriyor. Golf 4258 mm uzunluğa, 1799 mm genişliğe, 1492 mm yüksekliğe sahip ve bagaj hacmi 380 lt.

Volkswagen Golf 1.0 TSI 115 HP DSG

İÇTEN BAKINCA
Golf’ün içine adım atınca konsoldaki tasarımın sade ve kullanışı olduğunu görüyoruz. Malzeme kalitesi ise kullanıcısını üzmemeyi başarıyor. Sportif direksiyon kullanıcıya güven veriyor ve görünüm olarak hoş gözüküyor. Multimedya ekranı da dokunmatik ve klima, radyo ve araç bilgileri gibi birçok fonksiyonu kumanda etmeyi sağlıyor. Ancak dokunmatiği daha iyi olabilirdi. Golf’ün rakiplerinin önüne geçiren, iç tarafta kullanıcı ve yolculara ayrılan geniş iç hacim olsa gerek. Özellikle arka tarafta, gerek diz mesafesi, gerek baş mesafesi ve sunduğu konfor açısından rakiplerinin arasından sıyrılıyor.

Volkswagen Golf 1.0 TSI 115 HP DSG

MOTOR VE PERFORMANS
Test aracımız 1.0 litrelik, 3 silindirli, 12 supaplı, turbo benzinli motora ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana (DSG) sahip versiyondu. 5000 d/d’de 115 HP güç ve 2000-3500 d/d’de 200 Nm tork üreten motor, otomobile 198 km/s’lik maksimum hız ve 9.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi sağlıyor. Fabrika verisi olarak ortalama yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km iken testimiz süresince elde ettiğimiz ortalama değer 6.9 lt/100 km oldu. Ee! Golf’ü bulunca biraz performanslı kullanmadan olmaz! Golf, iki farklı mod ile sunuluyor. Drive Mode, şehir içi ve yakıt tasarrufu sağlarken, vitesi bir geriye aldığımız zaman Sport Mode’a geçiyor, direksiyon daha sert ve hisli bir hale geliyor. Bunun yanında şanzıman devri daha yüksek tutarak, daha performanslı kullanıma izin veriyor. Golf‘ün bu kadar çok tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de kullanıcı ve yolculara sunduğu konfor. Tabii bunda arkadaki tam bağımsız süspansiyonların etkisi fazlasıyla büyük. Ayrıca aracın koltuk tasarımı ve malzemesi gayet rahat. Ayrıca Golf virajlarda adeta yola yapışıyor, ancak aracı çok zorladığınızda önden kayma eğilimi var ama ESP’nin hemen devreye girmesiyle araç çizgisinde kalıyor.

Recep Bozdağ / otohavadis@gmail.com

Fotomekan: Gölcük – Kocaeli

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz