6. Nesil Yeni Opel Corsa ‘Berlin’le geldi

Alman otomobil üreticisi Opel, efsane Corsa modelinin tamamen yenilenen altıncı neslini, Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda gerçekleştirdiği sıra dışı bir etkinlik ile tanıttı. Köklü otomobil markasının Alman kimliğini vurgulayan Berlin temalı
tanıtım renkli bir organizasyonla gerçekleşti.

6. Nesil Opel Corsa

Yeni Opel Corsa’nın Türkiye tanıtım gecesinde konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “Beş nesli ile ülkemizde son 20 yılda 220 binin üzerinde müşteriye ulaştığımız Corsa modelimizin tamamen yenilenen altıncı neslini sizlerle buluşturuyor olmanın büyük bir heyecanını yaşıyoruz. Opel, insan odaklı yaklaşımıyla son yıllarda hem dünya hem de Türkiye pazarında daha fazla Opel severe ulaşmaya devam ediyor. Opel Corsa’nın altıncı neslinin tanıtımı için
Hasköy Yün İplik Fabrikası’nı tercih etme sebebimiz, Opel markasının Alman kimliğini, yeni Corsa’nın dinamik, heyecanlı, eğlenceli Berliner ruhunu ve güçlü mirasını en iyi şekilde yansıtıyor olması. Gecenin her detayında Berlin temasını
özellikle yansıtmak istedik” diyerek düşüncelerini paylaştı.

6. Nesil Opel Corsa

İŞTE 6. NESİL OPEL CORSA’DAN AYRINTILAR

Ödülü bol

Markanın küçük sınıftaki temsilcisi Türkiye’de 1 Mart’ta satışa sunuldu. Bugüne kadar üretilen en verimli, modern ve dinamik Corsa’nın dünya tanıtımı ise Eylül 2019’da Frankfurt Otomobil Fuarında yapılmıştı. Dünya tanıtımının ardından satışa sunulan yeni Opel Corsa bugüne kadar birçok ödüle layık görüldü. Auto Bild okuyucuları tarafından küçük otomobil kategorisinde “Yılın Şirket Aracı” seçilen yeni Opel Corsa devam eden süreçte “Avrupa’da Yılın Satın Alınması en
Mantıklı Otomobili” AUTOBEST 2020 ödülünün ve son olarak Auto Bild ve Computer Bild’in okuyucu oylarıyla “Connected Car Award” olarak adlandırılan “2019 Bağlanabilir Otomobil Ödülü”nün sahibi oldu.
Altıncı nesil Opel Corsa aynı zamanda modern sürüş destek sistemleri, yenilikçi bilgi-eğlence sistemleri ve benzersiz bir fiyat-performans ilişkisiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda yeni Opel Corsa son derece yumuşak vites geçişleriyle sürüş konforunu destekleyen sekiz vitesli bir otomatik şanzımana sahip.

Motorlar

AUTOBEST 2020 dahil bir çok ödüle sahip olan Yeni Corsa’nın motoru da ödüllü. Güçleri 75 ile 130 beygir gücü arasında değişen benzinli ve dizel motorlarla satışa sunuldu. Yılın motoru ödüllünün dört yıl üstüste sahibi olan 1.2 Atmosferik
ve Turbo Beslemeli Benzinli motor seçeneğinin yanınıda Yeni Corsa’da 1.5 Turbo Dizel motor altternatifi de mevcut.

6. Nesil Opel Corsa
6. Nesil Opel Corsa
6. Nesil Opel Corsa

4 yeni donanım

Yeni Opel Corsa’da Edition donanım seviyesinden itibaren; otomatik acil durum freni, yaya algılama özelliğine sahip önden çarpışma uyarı sistemi, akıllı hız sabitleme ve sınırlandırma sistemi, şerit takip yardımcısı ve trafik işareti tanıma sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Ayrıca benzinli ve dizel versiyonlarda dört yeni donanım seviyesi bulunuyor. Seçenekler giriş seviyesi Essential, pratik ve güvenli Edition, şık ve zarif Elegance, sportif ve teknolojik Ultimate donanım seviyelerine kadar uzanıyor.

Çok Daha Hafif

Yeni Opel Corsa’nın üstün sürüş dinamiklerinde hafif yapı prensibinin de payı büyük. Yeni Corsa’nın boyu bir önceki nesline 39 mm uzayarak 4,06 metreye ulaşırken, ağırlığı yüzde 10 oranında azaltıldı.

6. Nesil Opel Corsa

Sürüş destek sistemleri ve IntelliLux LED Matrix Farlar

Yeni Opel Corsa’da, müşterilerin normalde daha üst sınıflarda görmeye alışkın olduğu teknolojiler ve sürüş destek sistemleri kullanıma sunuluyor. Örneğin Opel’in ilk kez B HB otomobil segmentinde kullanıma sunduğu uyarlanabilir ve göz kamaştırmayan IntelliLux LED Matrix Farlar bunlardan biri. Toplam sekiz LED hücresi yeni nesil yüksek çözünürlüklü ön kamera tarafından kumanda ediliyor. Sistem yol ve çevre koşullarına bağlı olarak farların ışık kümesini ayarlıyor.
Trafik işareti tanıma ve hız sabitleme sistemi gibi modern sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğini destekliyor. Kör nokta yardımcısı dışında ön ve arka sensörler ile 180 derece açılı panoramik geri görüş kamerası gibi park yardımcıları da sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Yeni Corsa’da ilk kez kullanılan şerit koruma özelliği ile şerit takip sistemi aracın istem dışı olarak içinde bulunduğu şeridin dışına çıktığını hissetmesi halinde sürücüyü yanıp sönen bir sembol ile görsel olarak uyarmakla kalmıyor, direksiyona da nazikçe kuvvet uygulayarak otomobili şeritte tutuyor.
Tamamı dokunmatik olan yeni bilgi-eğlence sistemleri beş, yedi ve 10 inç olmak üzere üç farklı versiyon ile sunuluyor. Yedi inçlik Multimedya sisteminde Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak sunulurken, 10 inçlik Multimedya NaviPro sisteminde bu özelliklere ek olarak navigasyon yer alıyor.

Donanım seviyeleri

Yeni Opel Corsa’nın Edition donanım seviyesinden itibaren; otomatik acil durum freni ve yaya algılama özelliğine sahip önden çarpışma uyarı sistemi, akıllı hız sabitleme ve sınırlandırma sistemi, şerit koruma özeliği ile şerit takip sistemi ve
trafik işareti tanıma sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Baz versiyonun üzerindeki üç donanım seviyesi içerikleriyle farklı hedef kitlelerine hitap ediyor. Corsa Edition güvenlik özellikleriyle öne çıkarken, Corsa Elegance şıklığı ve zarafetiyle dikkat çekiyor. Corsa Ultimate da sportif ve teknolojik bir sürüş keyfi sunuyor.

Yeni Corsa Edition: Bu donanım seviyesi güvenli yolculuklar için tasarlandı. Hız sabitleyici, şerit koruma özeliği ile şerit takip sistemi, yorgunluk tespit sistemi, trafik işareti tanıma sistemi gibi güvenlik önlemlerine ek olarak 16 inç alaşımlı jantlar ve park sensörü gibi konfor donanımlarıyla beklentileri karşılıyor. Yeni Corsa’nın Edition donanımına 144.900 TL’den sahip olunabiliyor.

Yeni Corsa Elegance: Bu donanım seviyesi bir otomobilden beklenen her şeyi sunmak için tasarlandı. 16 inç alaşım jantları, yedi inç Multimedya sistemi, yağmur sensörü, ışık sensörü, ön kol dayama özellikleri ve karakteristik Opel imzasına sahip LED farlar gibi donanımlar ile daha şık bir görünüm sergiliyor. Yeni Corsa’nın Elegance donanımını ise 150.900 TL satışa sunuluyor.

Yeni Corsa Ultimate: Ultimate donanım seviyesi 17 inç alaşımlı jantlar, yedi inç dijital gösterge ekranı, panoramik geri görüş kamerası, elektronik iklim kontrollü klima, altı yönlü sürücü koltuğu ve karartılmış arka camlarıyla Corsa’nın sportif
ve teknolojik tarafını gözler önüne seriyor. Yeni Corsa donanım seviyelerinin dışında kişiselleştirilebilen opsiyon seçenekleri de sunuyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı tavan renk seçeneğine ek olarak, panoramik cam tavan isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Yeni Opel Corsa’da ayrıca teknoloji paketi adı altında IntelliLux LED Matrix Farlar ve stoplar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, koltuk ısıtma ve 10 inç Multimedya NaviPro bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Yeni Corsa’nın Ultimate donanımı, 164.900 TL’den satışa sunuluyor.

Recep Bozdağ / otohavadis@gmail.com

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz