Skoda Kamiq B-SUV’a iddialı geldi

Skoda, Türkiye’de SUV ürün gamına yeni bir model daha ekledi. Markanın kompakt B-SUV segmentindeki temsilcisi Kamiq, showroomlardaki yerini aldı. Benzinli ve dizel motor seçenekleriyle tercih edilebilen Kamiq, lansmana özel 197.600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yeni Skoda Kamiq

Kompakt bir SUV

Yerden yüksek sürüşe sahip Kamiq, yüksek oturma pozisyonunu, kompakt bir aracın çevik sürüşüyle ve Skoda’nın karakteristik tasarım diliyle birleştiriyor. İsmini Kuzey Kanada ve Grönland’da yaşayan Eskimo’ların, “her duruma kusursuz uyum sağlayan” bir şeyi tanımlamak için kullandığı kelimeden alıyor. Markanın diğer SUV modelleri gibi model ismi, K harfi ile başlayarak Q harfi ile bitiyor.

Güçlü bir dış tasarıma sahip olan Kamiq, yerden yüksek tarzını 17-18 inç arasında değişen jant seçenekleriyle güçlendiriyor. İlk bakışta farklı bir tasarıma sahip olduğunu belli eden Kamiq, hassas bir biçimde şekillendirilmiş kaputuyla da kendine has bir karakteri olduğunun altını çiziyor. Gündüz farı özelliği olan bölünmüş LED farlara sahip ilk Skoda olarak öne çıkan Kamiq, aynı zamanda önde ve arkada dinamik sinyal lambaları ile tercih edilebiliyor. Kamiq, arka bölümde de markanın tasarım dilini kendine has şekilde yorumlarken, her yeni Skoda’da olduğu gibi bagaj kapağı üzerinde logo yerine markanın harflerini taşıyor.

Zafer Başar

“Kamiq ile iddialıyız”

Online basın toplantısında Kamiq’in Türkiye’ye gelişi hakkında değerlendirmeler yapan Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “SUV segmenti bugün en çok tercih edilen segmentlerin başında geliyor. Skoda olarak SUV segmentinde de iddiamızı sürdürme kararlılığımızı Kodiaq ve Karoq modellerimiz ile ortaya koymuştuk. Şimdi de Kamiq modelimizde aramıza katıldı. Kompakt SUV olarak tanımladığımız Kamiq, sıradışı tasarımı, fonksiyonelliği ve barındırdığı birçok ekstra donanımı ile inanıyorum ki kendisini kısa zamanda Türk kullanıcısına kendini sevdirecektir. Özellikle kadınlar başta olmak üzere bu aracın daha önce Skoda’yla yolu kesişmeyen kullanıcıların markayla tanışmasına da katkı sağlayacağına inanıyoruz“ dedi.

SUV segmentine olan ilginin her geçen gün arttığına değinen Başar, “SUV segmenti tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça tercih edilen bir segment. Ülkemizde SUV segmenti, 2020 yılının ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 59,4 artış gösterdi. Bizim satışlarımızın da yüzde 40‘ını bu segment oluşturuyor. Kamiq ile bu oranın daha da artacağını düşünüyoruz. Kamiq’in, kısa süre içerisinde modern ve konforu seven, sportif ve farklı yaşam tarzlarını tercih edenleri hedefleyen temel modellerimizden biri olacak. Sene sonuna kadar yaklaşık 3.500 adet satış hedefliyoruz“ dedi.

Yüce Auto-Skoda olarak 2020 yılı hedeflerinden ve otomotiv sektörü öngörülerinden söz eden Başar, “Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalarının üretimlerine ara vermeleri tedarik zorluğuna neden oldu. Ancak bu durumun Ekim ayı gibi normale döneceğini ve talep ile tedariğin eşitleneceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda da toplam otomobil pazarının 600-650 bin adet civarında tamamlanmasını öngörüyoruz.

Bizim Skoda markası olarak 2020 satış hedefimizi ise 25 bin adet olarak belirledik. Böylelikle pazarın üzerinde bir büyüme oranı yakalamak amacındayız. Bugün sizlere tanıtacağımız Kamiq modelimizin de getireceği sinerji ile bu hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz“ diye konuştu.

Yeni Skoda Kamiq

Yeni kabin konseptine sahip ikinci Skoda

Kamiq, markanın yeni kabin konseptini temsil eden ikinci Skoda modeli olarak öne çıkıyor. Yüksek oturma pozisyonu ve geniş yaşam alanına sahip SUV, aynı zamanda geliştirilmiş ergonomileri ve görüş açıları sunuyor. Şehir içinde rahatça kullanılabilecek ve manevra yapılabilecek şekilde tasarlanan Kamiq, sürücü ve yolcularını da rahat ettirecek birçok özellik sunuyor.

Seyahat edenlerin rahat etmesi adına 1,003 mm baş mesafesi, 1,425 mm dirsek mesafesi ve 73 mm diz mesafesi ile segmentinin en iyi ölçülerine sahip. Aynı zamanda 400 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltuklar katlandığında 1,395 litreye çıkıyor. Opsiyonel özellik olarak sunulan katlanan ön koltuk ise, 2,447 mm uzunluktaki hacimli eşyaların taşınmasına imkân tanıyarak pratikliği artırıyor. Akıllı saklama gözleri ise, eşyaların konulması adına 26 litre kadar ekstra alan sağlıyor.

Kamiq’in kabininde kullanılan yumuşak materyaller, yeni koltuk tasarımı ve yeni döşemeler iç mekan atmosferinde memnun edici bir hava meydana getiriyor. Kişiselleştirilebilir ambiyans aydınlatması, dekoratif kaplamalar, opsiyonel 10.25 inç Dijital Gösterge Paneli, Climatronic, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, ısıtmalı ön cam ve direksiyon ile konfor seviyesi daha da ileriye taşınabiliyor.

Araç içinde yüksek teknoloji

Skoda, Kamiq kullanıcılarına araç içerisinde son teknoloji bilgi-eğlence ve bağlantı sistemlerini sunuyor. Bolero ve Amundsen sistemleri, 8.0-9.2 inç arasındaki ekranlarla tercih ediliyor. Ayrıca 10 hoparlörlü Skoda ses sistemi de, araç içerisindeki müzik keyfini daha ileriye taşıyor.

SmartLink teknolojisi ise, Apple CarPlay, Android Auto veya MirrorLink yoluyla akıllı cihazlarına bağlanmasını sağlıyor. Ayrıca Kamiq’de Wi-Fi hotspot, önde ve arkada iki USB girişi, önde kablosuz şarj alanı gibi birçok teknolojik özellikle de yer alıyor.

Yeni Skoda Kamiq

Geniş motor seçenekleri

Kamiq, lansmandan itibaren 115-150 HP arasında güç üreten 1.0 litre ve 1.5 litre hacimde olmak üzere iki farklı TSI benzinli motor seçeneği ve 1.6 litre TDI dizel motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Tüm motorlar 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla Türkiye’de satışta olacak.

Yeni geliştirilen şasiye sahip olan Kamiq, Scala modeline göre yerden 39 mm daha yüksek. Bununla birlikte Kamiq, Spor Şasi Kontrolü ile de tercih edilebilecek. 10 mm daha alçak olan bu spor şasi, Sürüş Modları Seçenekleri’nde Normal ve Spor sürüş modları sunuyor. Böylece kullanıcıları Kamiq’in daha sportif yanını deneyimleyebiliyorlar.

Yüksek güvenlik standartları

Kamiq, MQB-A0 platformu ile en yüksek seviyede aktif ve pasif güvenlik özellikleri sunuyor. Sürücü diz hava yastığı ve arkada yan hava yastıkları dahil olmak üzere dokuz hava yastığıyla donatıldı. 4,241 mm uzunluğa, 1,793 mm genişliğe ve tavan raylarıyla birlikte 1,553 mm yüksekliğe sahip olan Kamiq’in gövdesinin yüzde 80’i yüksek dayanımlı ve sıcak şekillendirilen çelikten üretildi.

LED farları ve LED stop grubunu standart olarak sunan Karoq, aynı zamanda full LED versiyonda adaptif ön farlar ve dinamik ön-arka sinyallerle de tercih edilebiliyor. Kamiq’in standart donanımları arasında Şerit Takip Asistanı, Şehir İçi Acil Fren ve Yaya Koruma Özellikli Ön Bölge Asistanı ve Çoklu Çarpışma Freni gibi sistemlere sahip.

Daha fazla “Simply Clever” özellik

Kamiq de, her bir Skoda modeli gibi günlük hayatı kolaylaştırmak adına birçok “Simply Clever”, yani Akılcı Çözümler sunuyor. Otomatik kapı kenarı koruma özelliği SUV aracın şehir içerisinde dar alanlarda dahi kapılarının zarar görmesini engelliyor. Elektrikli bagaj kapağı, elektrikli çeki demiri, bagajda yer alan LED el feneri, cam yıkama haznesindeki entegre huni, yakıt depo kapağının içerisindeki lastik derinlik ölçme özellikli buz kazıyıcı, sürücü kapısı içerisindeki şemsiye gibi Akılcı Çözümler, Kamiq ile hayatı kolaylaştırıyor ve sürüş keyfini artırıyor.

Yeni Skoda Kamiq

otohavadis@gmail.com

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz