TOFAŞ’a “sağlık” ödülü

TOFAŞ,Covid-19 salgını ile mücadelede yoğun emek sarf eden sağlık çalışanları için gerçekleştirdiği tıbbi ekipman üretimi ile “Sürdürülebilir İş Ödülleri”“İşbirliği-Covid 19” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl yedinci kez gerçekleştirilen “Sürdürülebilir İş Ödülleri” düzenlenen online törenle duyuruldu. Sürdürülebilir iş alanında lider akademisyenlerden oluşan 39 kişilik jüri üyelerinden canlı yayında görüşlerin alındığı tören, pandemi nedeniyle ‘online’ olarak düzenlendi. Tofaş, pandeminin ilk yükselişe geçtiği Mart ve Nisan aylarında, salgın ile mücadelede yoğun emek sarf eden sağlık çalışanları için gerçekleştirdiği tıbbi ekipman üretimi ile “İşbirliği-Covid 19 kategorisinde ödüle layık görüldü.

Açık kaynağından 15 firma faydalandı

Tofaş süreç boyunca ürettiği ekipmanları, ihtiyaç bildiren hastanelere İl Sağlık Müdürlükleri koordinasyonunda teslim etti. Toplam 70 ildeki sağlık kuruluşuna sağlık ekipmanı teslim eden şirket, bu süreçte toplam 1.300 adet entübasyon kabini ve  biyolojik numune alma kabininin üretimi ile 50 bin adet siperlikli maske üretimi gerçekleştirdi. Tofaş çalışanlarının gönüllülük ilkesi ile üretimini gerçekleştirdikleri ekipmanların tasarımları ise diğer işletmelerin de hızla ve standartlara uygun şekilde üretim yapabilmesine destek olmak amacıyla web sitesinde açık kaynak olarak yayınladı. Bu sayede yaklaşık 15 farklı firma tasarımlardan faydalandı ve üretim gerçekleştirdi.

Sağlık personeline katkı sunduk

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tofaş Araç Mühendisliği Direktörü Erkan Polat, ödülü almaktan ötürü mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tofaş’ın iş süreçlerini “sürdürülebilirlik” yaklaşımı çerçevesinde şekillendirdiğine değinen Polat, “Tofaş olarak, dünyanın ve  ülkemizin mücadele ettiği Koronavirüs (Covid-19) salgını karşısında biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. İhtiyacı belirlemek için ön araştırmalar yaptık, hastanelerde koruyucu sağlık ekipmanlarına ihtiyaç olduğunu gördük. Biyolojik örnek alma kabini, entübasyon kabini ve siperlikli maske için benzer ürünleri inceledik ve seri üretime en uygun çözümü Ar-Ge merkezimizde hızla geliştirdik. Tofaş Ar-Ge, fabrikamız içindeki yetkinliklerimiz ile tedarik zincirimizin gücünü birleştirdik ve yaşanan zorlu süreçte fedakârlıkla çalışan sağlık personelinin korunmasına katkı sunduk. Bu süreçte yan sanayi kuruşların, endüstriyel ürünler geliştiren firmaların bize verdiği destek ve yaptığımız işin fayda sağladığını görmek; en büyük motivasyon kaynağımız oldu” dedi.

Gönüllülere teşekkür

Ekipmanların tasarım ve üretiminde çok sayıda Tofaş çalışanının örnek bir çalışma sergilediğini de sözlerine ekleyen Polat “Bu beraberlik ruhu, yapılan işi çok daha kıymetli hale getirdi. Tofaş’ın resmi web sitesinde herkesin paylaşımına açtığımız  tasarımlarımızı kullanarak, koruyucu ekipman üretimini ve dağıtımını  bizlerle  gönüllü olarak gerçekleştiren kuruluşlar ve çalışanlarına da teşekkür etmek isterim” ifadelerini de kullandı.

Tıbbi destek ekipmanları, https://tofas.com.tr/Pages/page27.aspx adresinden görüntülenebiliyor. Ekipmanların üretimini gerçekleştirecek firmalara, Tofaş gerekli durumlarda teknik destek de sağlıyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz