İzmit’li Transit Custom’a ‘Altın’ ödül  

Ford Otosan’ın Kocaeli Fabrikalarında üretilen Ford Transit Custom, ileri sürüş destek teknolojileriyle bağımsız araç güvenliği kuruluşu Euro NCAP tarafından ‘Altın’ ödüle layık bulundu.

Avrupa’da 1 ton segmentinde en çok satan ticari van unvanına sahip Ford Transit Custom, bağımsız araç güvenliği kuruluşu Euro NCAP tarafından ileri sürüş destek sistemlerinin değerlendirilmesi sonucu en üst derecelendirme olan ‘Altın’ ödüle layık görüldü. Ford, bu yeni ödül ile daha büyük Ford Transit’in geçen yıl aldığı Altın ödülden sonra hem 1 ton hem 2 ton segmentlerinde Altın ödüle sahip ticari van’ları olan tek van üreticisi oldu. Ford, ayrıca test edilen tüm araçlar arasında en yüksek puanları alan Transit ile ürün yelpazesinde birden fazla Altın ödüle sahip ticari van’ı olan tek üretici konumunda yer aldı.

“Sürücü güvenliği bizim de müşterilerimizin de çok önemsediği bir konu. Bu nedenle ticari van’larımızı her işletmenin çalışanlarını korumaya ve trafik kazalarını önlemeye yardımcı olacak özelliklerle tasarlıyoruz,” diyen Ford Avrupa Ticari Araçlar Genel Müdürü Hans Schep şöyle devam etti: “Müşterilerimizin işlerine değer katmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Ford’un ticari van güvenliği alanındaki liderliğinin Euro NCAP tarafından takdir edildiğini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum.”

Güvenlik özelliklerinin geliştirilmesi ve bu kapsamda Emniyet Kemeri Hatırlatma teknolojisinin bu yılın başlarında standart olarak sunulması gibi iyileştirmeler Transit Custom’ın aldığı Altın ödüllendirmesine katkıda bulundu.

Dijital Dikiz Aynası

Yeni Nesil Transit Custom’ın ise 2023 başlarından itibaren ilave iyileştirmelerle müşterilere sunulması planlanıyor. Yeni bir Dijital Dikiz Aynası geri görüşün çoğu zaman kısıtlı olduğu panel van, çift kabinli van ve servis minibüsü modellerinde sürücülere standart dikiz aynalarına kıyasla iki kat daha geniş görüş açısı sağlıyor. Panel van müşterileri artık uçak tipi LED tavan aydınlatmaları sayesinde yüklerini daha kolay kontrol altında tutabilecek. Zemin altında çekmeceleri bulunan pratik bir çift kademeli yük alanı da kısa ve uzun dingil mesafeli araçlarda isteğe bağlı seçenek olarak sunulacak. Ayrıca, şık bir Gri renk tonu da renk paletine katılıyor.

Ford ayrıca Transit Custom Kombi, Tourneo Custom ve Transit Nugget modelleri için başarısı kanıtlanmış 2.0 litre EcoBlue dizel motorunun yeni bir 150 PS varyantını tanıtıyor. Altı ileri vitesli manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulan yeni motor, Ford’un şehir içinde yakıt tüketimini yüzde 5,9’a kadar azaltabilen 48 volt hafif hibrit sistemi için de tercih edilebiliyor.

Transit Custom van ve Tourneo Custom minibüs modelleri 2021’in ilk dokuz ayında trafiğe çıkan 117.014 adetle bu yıl Avrupa’da en çok satan Ford aracı oldu.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz