2.El ‘Premium’ ihalesinde rekor

İkinci el otomotiv sektörünün referans noktaları “2plan” ve “Borusan Araç İhale” işbirliğiyle “Premium” otomobil ihalesinin ikincisi yapıldı. Değeri 47 milyona ulaşan 39 araç satın alındı. Böylece ihalede satışa çıkarılan iki araçtan biri satılmış oldu.

Geçtiğimiz Ocak ayında ilki düzenlenen “ikinci el Premium otomobil” ihalesi “2plan” ve Borusan grup şirketlerinden “Borusan Araç İhale” işbirliği ile 24 Mart Perşembe günü Portaxe’de bir kez daha düzenlendi. Marka ve modelden bağımsız olarak yalnızca “Premium” araçların satışa çıktığı ihaleye son kullanıcılar başta olmak üzere kurumsal firmalar da katılırken Ocak ayında gerçekleşen ihalenin iki misli satış gerçekleşti. 74 adet birbirinden değerli premium ikinci el otomobiller için kıyasıya bir rekabet yaşanırken toplam değeri yaklaşık 48 milyon lirayı bulan 39 araç satıldı. Ocak ayında gerçekleşen ihalede 25 adet araç ile 23 milyon liralık satış gerçekleşmişti.

Önceki ihalenin iki katı

2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, rekor bir satış gerçekleştirdiklerini belirterek “İhaleye çıkardığımız her iki araçtan bir tanesi satıldı. Önceki ihaleye göre toplam değer olarak 2 katı bir satış gerçekleşti. Özellikle son kullanıcının yoğun talep göstermesi bizi daha mutlu etti. Güvenli bir ortam oluşturarak son kullanıcıya direkt yapılan bir ihale düzenliyoruz. Pazarın hareketliliği için cazip bir opsiyon sunuyoruz. Borusan Araç İhale ile güçlerimizi birleştirerek yenilikçi, yaratıcı yaklaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Son kullanıcılar için…

Borusan Araç İhale Genel Müdürü Sinan Barutçuoğlu ise “Çok büyük bir ikinci el pazarımız var. Düzenlediğimiz ihaleler doğru tedariki, doğru zamanda, doğru fiyatlarla doğru kitleyle buluşturuyor. Bu yoğun talepte önceki ihalenin de etkisi var. Son kullanıcılar için yeni bir deneyim. Bu kez daha çok potansiyel alıcıya eriştik. Çok güzel geri bildirimler aldık. Pazarda böyle bir ihtiyacın olduğunu görüyoruz. 2plan işbirliğiyle önümüzdeki günlerde kurumsal yapıda çok daha çeşitli ve çok daha fazla otomobille yine ulaşılabilir rakamlarla ihaleler düzenliyoruz” diye konuştu.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz