Premium Focal Yeni 308’de

Yeni PEUGEOT 308, ileri seviye akustik konusunda uzman Focal ortaklığında geliştirilen FOCAL® Premium Hi-Fi ses sistemi ile de fark oluşturmayı başarıyor. 

Tanıtıldığı günden bugüne sınıfında standartları belirleyen yeni PEUGEOT 308’in mühendisleri, Focal ekipleri ile tüm yolculara olağanüstü ses deneyimi sunmak üzere her hoparlörün özel konumunu belirlemek için birlikte çalıştı. Ekipler, yolcu kabininde en iyi görünümü sağlamak üzere stratejik parçalar (kapılar, ızgaralar, süslemeler ve cam gibi noktaların belirlenmesi) üzerinde karşılıklı ortak çalışma yürütürken, subwoofer’ın entegre edildiği bagajın yapısına kadar her şey büyük bir özenle ele alındı. Bu dört yıldan uzun süren ortak çalışmanın sonucunda kabinde sunulan ses ortamı net, ayrıntılı, bas ise derin ve çarpıcı hale geldi.

İki büyük Fransız markasının ortaklığı

Fransızların üretim, ileri teknoloji ve yenilikçilik yaklaşımı Peugeot ile Focal’ı bir araya getirdi. Peugeot ve Focal arasındaki iş birliği 2014 yılında başladı ve ilk olarak Bistrot du Lion foodtruck, FRACTAL, INSTINCT, e-LEGEND gibi konsept otomobillerle ortaya çıktı. Ardından PEUGEOT ürün gamındaki seri üretim modeller; SUV 2008, SUV 3008, SUV 5008, 508 ve 508 SW ile genişledi. İki şirket, gelişmiş performans ve benzersiz duygular yaşatmak üzere aynı arzuyu paylaşırken, ileri teknoloji bu sistemi yeni 308’e mükemmel şekilde entegre edip, kaliteli kurulum, üstün sürüş ve sürüş anında benzersiz bir müzik deneyimi yaşatmayı başardılar. Focal, 40 yılı aşkın bir süredir hoparlörler ile ses kitleri üretiminde referans marka olarak da kendini ispatlamış durumda.

Yeni Peugeot 308’in entegre ses teknolojisinin sırları

Yeni PEUGEOT 308’de sunulan FOCAL® Premium Hi-Fi sistemi, özel patentli teknolojilere sahip 10 hoparlörden oluşuyor. 4 TNF alüminyum ters kubbe tweeter, Polyglass membranlı ve 16,5 cm TMD (Ayarlı Kütle Sönümleyici) süspansiyonlu 4 woofer/mid, 1 Polyglass center,1 Power Flower™ üçlü bobinli oval subwoofer’dan oluşan sistem, yeni PEUGEOT 308’in kabinini adeta bir konser salonuna çeviriyor. Bunun yanında hoparlörler, ARKAMYS dijital ses işlemcisi tarafından desteklenen yeni 12 kanal 690W amplifikatör (güçlendirilmiş D sınıfı teknolojisi) tarafından besleniyor.

Bir Focal imzası olan ters kubbe tweeter yeni PEUGEOT 308 ile gelişmeye devam ediyor. Çok yönlülüğü dışında en önemli avantajı, doğrudan rijit kubbeye sabitlenen küçük çaplı bir bobinin kullanılmasında yatıyor. Focal, doğrudan ses yaymaya, dolayısıyla malzemelerin mekanik özelliklerine yoğunlaşarak bas ve midrange diyaframlarında üstün performans sunuyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz