OCAK’tA EN ÇOK 350.000 TL ÜZERİNDEKİ ARAÇLAR GÖRÜLDÜ

2.el otomobil ilan platformu arabam.com verilerine göre, Ocak ayında ilanlarda en çok %43,6 oranı ile 350.000 TL üzerindeki araçlar yer aldı.

Sıfır otomobillerde devam eden temin problemi sebebiyle arzın ikinci ele yönelmesi sonucunda ocak ayında ikinci el araç fiyatları %6 oranında artış gösterirdi. Bunun devam etmesi durumunda ikinci el araç fiyatlarında artışın süreceği ön görülüyor.

Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformlarından arabam.com, ocak ayının ilgi çekici ikinci el ilan verilerini paylaştı, ilanlarda ikinci ele olan arzın yansımaları görüldü. Ocak ayında ilanlarda en çok %43,6 oranı ile 350.000 TL üzerindeki araçlar yer aldı, bu fiyatlardaki araçların ilanlarda bulunma oranı 2022 yılı ortalamasında %28 olmuştu. Araç fiyatlarındaki artışın ilan oranlarını etkilediği görülüyor. En çok ilana koyulan araçlar da 2012, 2011 ve 2016 modeller oldu.

Ocak ayındaki ilanların %71’ini otomobiller oluşturdu. Otomobilleri hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler izledi. Traktör ve tarım iş makinaları gibi ilanlar ise %1’lik dilimde yer aldı.

Diğerleri

Yorumlar