Volvo Cars’ın sektörde bir ilk olan bağlantılı güvenlik teknolojisi, sürücüleri ilerideki kazalara karşı uyarabiliyor.
Volvo Cars’ın bağlantılı güvenlik teknolojisi, yolun devamında bir kaza durumunda sürücüyü anında uyararak muhtemel bir kazaya karşı proaktif bir şekilde tepki vermesine destek oluyor. Önden uyarı teknolojisi ile sakin bir şekilde yavaşlayan sürücü, bir sonraki virajı döndüğünde şeridinde kaza yapan bir otomobil görebiliyor.
Volvo Cars, güvenlik konusundaki öncü yaklaşımıyla otomobillerinde bir yeni “İleride Kaza Var Uyarısı” güvenlik özelliği daha sunuyor. Bu özellikle birlikte, trafik yönetim merkezinden gelen gerçek zamanlı verileri kullanarak otomobiller ilerideki kazalar konusunda sürücüsünü uyarabilecek. Bu yeni güvenlik teknolojisi, öncelikle Danimarka’dan başlayarak Avrupa’daki uyumlu Volvo otomobillerinde sunulmaya başlanacak.
Sürücünün yolun ilerisindeki kaza sebebiyle oluşabilecek çarpışmalardan ve trafik sıkışıklığından kaçınmasına yardımcı olmayı amaçlayan bu özellik, sürücüyü birkaç yüz metre ilerideki bir trafik kazası konusunda anında uyaracak şekilde tasarlandı. Konum verileri, ulusal karayolu otoriteleri ve başta Volvo otomobilleri olmak üzere uyumlu otomobiller tarafından sağlanıyor.
Volvo Cars Güvenlik Merkezi Başkanı Åsa Haglund “Çığır açan yeni güvenlik teknolojimiz ‘İleride Kaza Uyarısı’ özelliği, Volvo sürücülerinin hoş olmayan sürprizlerden kaçınmasına yardımcı olurken aynı zamanda yolların herkes için daha güvenli olmasına katkıda bulunuyor” sözleriyle değerlendirdi. “Danimarka Karayolu Müdürlüğü ve Karayolu Güvenliği Verileri ekosistemindeki diğer ortaklarla yaptığımız iş birliği sayesinde bu yeni özelliği kullanıma sunuyor ve güvenlik alanında öncü olma misyonumuzu sürdürüyoruz.”
Volvo Cars’ın 2016 yılında pazara sunduğu ve sektörde bir ilk olan bağlantılı güvenlik teknolojisi, gerçek zamanlı verilere dayanan Volvo Cars bulut sistemini kullanıyor. Bu teknoloji, Volvo otomobillerinin birbirleriyle iletişim kurmasına ve sürücüleri yakındaki kaygan yol koşulları ve tehlikeler konusunda uyarmasına olanak tanıyor. Sistem artık günün hangi saati olursa olsun ilerideki kazalara karşı sürücüyü önden uyarılabilecek.
Volvo kullanıcıları, veri paylaşımını tercih ederek yol güvenliğine katkıda bulunmak için otomobilin ekranındaki “bağlı güvenlik” seçeneğini kullanarak etkinleştirebilirler. Böylece otomobil, ön konsoldaki dörtlü flaşör uyarısını ve varsa head-up display ekranını kullanarak sürücüyü ilerideki bir kaza konusunda uyarabiliyor. Kullanıcının gizliliğini sağlamak adına sadece önemli bilgiler anonimleştirilerek diğer araçlarla paylaşılabiliyor.
2016’dan beri var
‘İleride Kaza Uyarı’ özelliği Danimarka’da 2016 model yılından itibaren tüm 90, 60 ve 40 serisi Volvo modellerinde mevcuttur. Yakında Avrupa pazarında diğer ülkelerde de aynı modellerde sunulması planlanıyor.