Mercedes-Benz, kendi geri dönüşüm fabrikasını açıyor

Entegre mekanik-hidrometalurjik süreç kullanan Avrupa’nın ilk batarya geri dönüşüm tesisi, Almanya’nın güneyindeki Kuppenheim’da açıldı. Yıllık 2 bin 500 ton kapasiteye sahip tesis sayesinde yeni tamamen elektrikli Mercedes-Benz modelleri için yılda 50.000’den fazla batarya modülü sağlanıyor.

Mercedes-Benz, entegre mekanik-hidrometalurjik süreçlere sahip Avrupa’nın ilk batarya geri dönüşüm tesisini açarak, dünya çapında batarya geri dönüşüm döngüsünü kendi bünyesinde kapatan ilk otomobil üreticisi oldu. Güney Almanya’nın Kuppenheim kentindeki geri dönüşüm tesisi gerçek bir döngüsel ekonomi meydana getiriyor. Bu, değerli birincil kaynakların tüketimini önemli ölçüde azaltmaya çalışan Mercedes-Benz’in öncü ruhunu ve yenilikçi gücünü de gösteriyor. Mekanik-hidrometalurjik geri dönüşüm tesisinden beklenen geri kazanım oranı, mevcut yerleşik süreçlerin aksine, yüzde 96’dan fazla. Lityum, nikel ve kobalt gibi değerli ve az bulunan hammaddeler, gelecekteki tamamen elektrikli Mercedes-Benz araçların yeni bataryalarında kullanılmaya uygun bir şekilde geri kazanılabilecek. Yeni batarya geri dönüşüm tesisinin inşası ve dolayısıyla Almanya’da değer yaratılması için on milyonlarca Euro yatırım yapıldı. Federal Şansölye Olaf Scholz da Kuppenheim, Baden’deki açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Mercedes-Benz Group AG CEO’su Ola Källenius, Mercedes-Benz’in en çok arzu edilen otomobilleri sürdürülebilir bir şekilde üretmeyi kendine hedef olarak belirlediğini vurgulayarak “Otomotiv mühendisliğinde bir öncü olan, kurduğumuz Avrupa’nın ilk entegre mekanik-hidrometalurjik batarya geri dönüşüm fabrikası, hammadde sürdürülebilirliğini artırmaya yönelik önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Sanayi ve bilim dünyasından iş ortaklarımızla birlikte, Almanya ve Avrupa’da sürdürülebilir elektrikli mobilite ve değer yaratımı için güçlü bir inovasyon sinyali gönderiyoruz.” dedi.

Yıllık 2 bin 500 ton kapasiteye sahip Kuppenheim’daki Mercedes-Benz batarya geri dönüşüm tesisinde geri kazanılan malzemeler, yeni tamamen elektrikli Mercedes-Benz modelleri için 50.000’den fazla batarya modülünün üretimine katkıda bulunacak. Elde edilen bilgi birikimi de orta ve uzun vadede üretim hacminin artırılmasına yardımcı olabilecek.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz