Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis NV’de, şirketin Amerika Kıtası Operasyon Direktörü ve Kalite Direktörü olan Antonio Filosa, 23 Haziran’da CEO görevini devralacak.

Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis NV, Yönetim Kurulu Özel Komitesini topladı ve şirketin yeni CEO’sunu belirledi. İcra Kurulu Başkanı John Elkann liderliğindeki Yönetim Kurulu Özel Komitesi, üstlendiği kapsamlı şirket içi ve şirket dışı aday arama sürecinin ardından oy birliğiyle Antonio Filosa’yı yeni İcra Kurulu Başkanı olarak seçtiğini açıkladı. Bu kapsamda Stellantis, Antonio Filosa’nın şirketin İcra Direktörü olarak Yönetim Kuruluna seçilmesi için önümüzdeki günlerde bir Olağanüstü Hissedarlar Toplantısı düzenleyecek. Şirketin Yönetim Kurulu, Antonio Filosa’ya tam yetki vermek ve verimli bir geçiş sağlamak amacıyla 23 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere kendisine CEO yetkilerini verdi.
Liderlik yetenekleriyle öne çıktı
Stellantis Yönetim Kurulu, Antonio Filosa’yı otomotiv sektöründeki 25 yılı aşkın kapsamlı ve geniş küresel deneyimi, şirket hakkındaki derin bilgisi ve tanınmış liderlik nitelikleri nedeniyle CEO olarak seçti. Hem Kuzey hem de Güney Amerika’da Stellantis’e liderlik eden Antonio Filosa, Güney Amerika’daki Operasyon Direktörlüğü (COO) görevi sırasında FIAT markasını pazar liderliğine taşıdı ve ardından Peugeot, Citroën, Ram ve Jeep® markalarının önemli ölçüde büyümesini sağladı. Böylece Stellantis bölgedeki liderlik konumunu daha da güçlendirdi.
Sektörün her noktasına dokundu
1999 yılında Fiat Grubu’na katılarak burada Brezilya’daki Betim tesisinin Fabrika Müdürü olan Antonio Filosa, bölgede Latin Amerika bölgesi Satın Alma Müdürlüğü de dahil olmak üzere önemli roller üstlendi. 2016 yılından itibaren Arjantin Başkanı ve 2018 yılından itibaren Fiat Chrysler Automobiles Latin Amerika bölgesi COO’su olarak görev yapan Antonio Filosa, 2021 yılında yeni kurulan Stellantis şirketinin Güney Amerika COO’su, 2023 yılında Jeep ® markasının CEO’su ve Ekim 2024’te Kuzey Amerika COO’su olarak atandı. Aralık 2024’te Kuzey ve Güney Amerika’dan sorumlu COO olarak atandığında sorumluluk alanı daha da genişleyen Filosa, Ocak 2025’te Kalite Yöneticisi olarak atandı. Antonio Filosa, Politecnico di Milano (İtalya) Mühendislik yüksek lisans derecesine ve Fundação Dom Cabral (Brezilya) İşletme Yöneticiliği MBA derecesine sahip. Halen Michigan (ABD) ikamet ediyor.