Oto Havadis

Renault Avrupa’da 3. sırada

Renault Group, 2025 3. çeyrek finansal tablosunu açıkladı. 2025’in ilk 9 ayında grup geliri 39,1 milyar avro seviyesine ulaşırken, Renault markası, Avrupa’da 3. sırada yer aldı.

Renault Group, 2025 yılının üçüncü çeyreğinde elektrifikasyon odaklı ürün stratejisi, yeni model lansmanları ve dengeli ticari politikasıyla zorlu piyasa koşullarına rağmen büyüme kaydetti. Grup, bu dönemde gelirini 39,1 milyar avro seviyesine çıkarırken, faaliyet marjını yaklaşık %6,5 düzeyinde korudu. Elektrikli ve hibrit araçların toplam satışlardaki payı %44’e ulaşırken, Renault 5 E-Tech Avrupa B segmentinde liderliğini korudu. Clio ise Avrupa genelinde en çok satan ikinci otomobil oldu.

Bazı rakamlar

 Yılın son çeyreğinden güçlü performans bekleniyor

2025’in dördüncü çeyreğinde planlanan Renault Boreal (C-SUV), Renault Kwid E-Tech, Alpine A390 (C-SUV) ve Renault Clio 6 lansmanları, ürün karmasının zenginleşmesini sağlayarak operasyonel performansa ivme kazandırması bekleniyor. Üçüncü çeyrekte gözlenen güçlü sipariş eğilimi ve artan satış hacmi, yılın son çeyreğine ilişkin pozitif görünümü desteklediği belirtiliyor. Avrupa’da sipariş girişlerinin yıllık bazda yüksek tek haneli büyüme göstermesi ve 30 Eylül itibarıyla 538 bin araçlık sağlıklı stok seviyesi, dördüncü çeyreğe güçlü bir geçişin işaretini verdiği ifade ediliyor.

Exit mobile version