Oto Havadis

Efsane Doblo yuvasında: 3 yıl sonra yeniden banttan iniyor

FIAT Professional’ın en iddialı oyuncusu olan Doblo, 6’ncı jenerasyonuyla ticari hayatı kolaylaştırmaya devam ederken, 2026 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla Türkiye’de yeniden üretilmeye başlanıyor.

FIAT Doblo, 26 yıllık tarihinde yeni bir sayfa açarak 2026 yılının üçüncü çeyreğinde yeniden Türkiye’de üretilmeye başlanıyor.

DOBLO SATIŞLARDA VİTES BÜYÜTTÜ

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, Doblo’nun 2026 yılına çok güçlü bir başlangıç yaptığını belirterek, “Yılın ilk 4 aylık döneminde 10 bin 507 adet Doblo satışı ile 2025’in aynı dönemine göre satışlarımızı iki katından fazla artırdık. 2026 yılında minivan segmentinde ilk 4 ayda yüzde 23,7’lik segment payı ile lideriz. Sınıfının lideri Doblo’nun yılın üçüncü çeyreğinde yeniden Türkiye’de üretimine başlanacağı için mutlu ve gururluyuz. Yerli üretimin satış ve lojistik avantajları ile Doblo adeta vites büyütmemizi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Bursa’da yerli olarak üretilen ticari modellerle birlikte yukarı yönlü güçlü bir ivme yakaladıklarını vurgulayan Aytaç, “Özellikle ticari modellerde tüketicinin yerli modellere bakışı çok farklı. Scudo ve Ulysse gibi yerli modellerimizin de kademeli olarak devreye girmesiyle birlikte, yılın ilk dört ayında hafif ticari araç pazarı yüzde 9 büyürken biz satışlarımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artırdık. Doblo’nun yeniden yerli üretime geçmesiyle birlikte bu ivmenin daha da güçleneceğine inanıyoruz” dedi.

26 YILDA 600 BİNDEN FAZLA DOBLO YOLLARDA

Doblo modelinin tarihçesi hakkında bilgi veren Altan Aytaç, “İlk nesil Doblo, 2000 yılında Tofaş’ta üretilmeye başlandı. Ardından 2005 yılında bir makyaj operasyonuyla Tofaş’taki üretim devam etti. 2010 yılında tamamen yenilenerek, üçüncü nesil olarak Tofaş’ta üretilen Doblo, 2015 yılında da makyajlanarak dördüncü nesliyle yollara çıktı. 2023 yılında Tofaş’taki üretimi sona erdi ve Fiat Chrysler ve PSA Grubu’nun birleşmesiyle oluşan Stellantis bünyesinde K9 platformunda beşinci nesil yeni gövdesi ile birlikte ithal edilerek satılmaya başlandı. Bu dönemde de yüksek satış performansı devam eden Doblo’nun 2024 yılı ortasında makyajlanmış 6’ncı nesli satışa sunuldu. Şimdi 2026’nın üçüncü çeyreğinde, 6’ncı nesil Doblo’lar yeniden Türkiye’de üretilmeye başlanacak. Bir anlamda Doblo 3 yıllık bir aradan sonra yuvasına geri dönmüş olacak. Aradan geçen 26 yılda 600 binden fazla Doblo’yu ülkemizde kullanıcılarımızla buluşturduk. ” açıklamasında bulundu.

ORTA TİCARİ SEGMENTİNDE FIAT LİDERLİĞİ SÜRÜYOR

FIAT’ın yerli üretim modelleriyle orta ticari araç segmentinde de çok başarılı sonuçlar elde ettiğini ifade eden Altan Aytaç, “FIAT Scudo ve kardeşi Ulysse ile birlikte orta ticari araç segmentinde yılın ilk 4 ayında 3 bin 171 adetlik satışa ulaştık. Bu rakam bize yüzde 26,1’lik bir segment payı sağladı. Bir başka deyişle orta ticari araç segmentinde satılan 4 araçtan biri Scudo veya Ulysse oldu” diye konuştu.

HAFİF TİCARİNİN BOL ÖDÜLLÜ EFSANESİ

2006 ve 2011 yıllarında International Van of the Year ödülünü alan FIAT Doblo, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında üst üste üç kez İngiltere’nin en önemli ödüllerinden “What Van?” ’da yılın hafif ticari vanı ödülünü aldı. Doblo, Türkiye’de ise 2012, 2014, 2021 yıllarında yılın en çok satan hafif ticari araç ödülünü aldı. Bugüne kadar Cargo, Combi, Panorama, Pratico gibi farklı gövde çeşitleri ile satışa sunulan FIAT Doblo, bunlara ek olarak farklı şasi uzunlukları, yüksek tavan ve 7 koltuk gibi seçeneklerle de kullanıcıların beğenisine sunuldu. Marka ayrıca, Malibu, VIP, Carioca ve Trekking versiyonları ile başta KOBİ’ler olmak üzere Türk iş dünyasına ve tüketicilerin farklı beklentilerine cevap verdi. Doblo üretiminin 20’nci yılı için Türkiye’ye özel versiyonu olan ‘Doblo 20. Yıl’ özel serisi de 20. yılına özel sadece 2020 adet üretilerek satıldı.

Exit mobile version