Groupe PSA Türkiye’de yeni atamalar

Groupe PSA Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Akın olurken, Peugeot Türkiye Satış Direktörlüğü görevine Gülin Reyhanoğlu ve Groupe PSA Türkiye B2B Satış Direktörlüğüne Berk Mumcu getirildi.

Groupe PSA Türkiye’de, yeni yıl itibariyle devreye girecek önemli bir pozisyonun ataması gerçekleştirildi. 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile emeklilik nedeniyle görevinden ayrılan Groupe PSA Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdürü Michel Furth, koltuğunu  Peugeot Türkiye Satış Direktörü Mehmet Akın’a devretti. Mehmet Akın, 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle Groupe PSA Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdürü olarak görevine Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille’a bağlı devam edecek.

Aralık 2014 – Ağustos 2020 tarihleri arasında Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörlüğü görevini yürüten, Ağustos 2020 tarihinden bu yana Peugeot Türkiye Satış Direktörü olarak Grup bünyesinde çalışan Mehmet Akın, Peugeot markasının son dönemde gösterdiği başarının önemli bir parçası olarak birçok yeniliğe imza attı.

Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille, Groupe PSA Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Akın’ı şu sözleriyle tebrik etti; “Yaklaşık 25 yıldır otomotiv sektörünün önemli kademelerinde ve farklı birimlerinde yöneticilik yapmış olan Mehmet Akın satış ve pazarlama alanlarında elde ettiği deneyimiyle Peugeot, Citroën, Opel, DS, Eurorepar Car Service (ERCS) ve Distrigo markalarının satış sonrası hizmet noktasını ve tüm satış sonrası hizmetlerini yöneten Satış Sonrası Hizmetler ekibinden sorumlu olarak bana bağlı görevine devam edecek. Her zaman koşulsuz müşteri memnuniyetini esas alan Groupe PSA Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Birimi ile hedefimiz Mehmet Akın’ın liderliğinde Türkiye’de en iyi hizmeti sunan grup olmak.”

Mehmet Akın, 1996 yılında başladığı kariyeri boyunca pazarlama, bayi geliştirme ve eğitim müdürlüğü gibi birçok farklı pozisyonda görev aldı. 2006’da kariyerine başka bir markada hafif ve ağır ticari araçlar satış ve operasyon müdürü olarak devam eden Akın, aynı markanın 2007-2013 yılları arasında pazarlama ve müşteri ilişkileri yönetimi müdürü oldu ve 2013 yılında pazarlama ve bayi geliştirme ve iş birimi koordinatörlüğüne terfi etti. Mehmet Akın, 1 Aralık 2014 tarihinden bu yana Groupe PSA Türkiye bünyesinde çalışıyor.

1973 Adana doğumlu olan Mehmet Akın, 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve 2002 yılında Koç Üniversitesi Üst Düzey Yöneticilik Lisans Programı’nı başarıyla tamamladı. Mehmet Akın, evli ve iki çocuk babasıdır.

Peugeot Türkiye Satış Direktörlüğü görevine Gülin Reyhanoğlu getirildi

17 Ağustos 2020 tarihinde Groupe PSA Türkiye B2B Satış Direktörlüğü görevine atanan Gülin Reyhanoğlu, 1 Ocak 2021 itibariyle Peugeot Türkiye Satış Direktörlüğü görevini Mehmet Akın’dan devraldı. Groupe PSA Türkiye’deki kariyerine Ekim 2017 yılında Peugeot Türkiye Filo Müdürü olarak başlayan Gülin Reyhanoğlu, Ağustos 2019 – 2020 tarihleri arasında geçen bir yıllık sürede Grubun dört markasından sorumlu Yeni Araç Filo Satış Müdürü olarak çalıştı. 17 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Grubun dört markasından sorumlu B2B Satış Direktörü olarak Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille’a bağlı çalışmaya başlayan Reyhanoğlu; 1 Ocak 2021 itibariyle Peugeot Türkiye Satış Direktörü olarak Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç’a bağlı görevine devam edecek.

2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Gülin Reyhanoğlu, otomotivde 2006 – 2010 yılları arasında Otokoç, 2010 – 2015 yılları arasında TEB ARVAL, 2016 – 2017 yıllarında ALD Otomotiv’de Satış Müdürü olarak görev yaptı. 2017’de Groupe PSA Türkiye bünyesine katılan Reyhanoğlu, 1 Ocak 2021 itibariyle Peugeot Türkiye Satış Direktörü olarak görevine devam edecek. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu Gülin Reyhanoğlu, evli ve bir kız çocuk annesidir.

Groupe PSA Türkiye B2B Satış Direktörü Berk Mumcu oldu

2 Ocak 2020 tarihinde DS Marka Direktörü olarak Groupe PSA Türkiye bünyesine katılan Berk Mumcu, 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle DS Marka Direktörlüğü görevinin yanı sıra, Gülin Reyhanoğlu’ndan devraldığı Groupe PSA Türkiye B2B Satış Direktörlüğü pozisyonunu yürütmeye başladı. Mumcu, dört markadan sorumlu B2B Satış Direktörü olarak Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille’a bağlı çalışmaya devam edecek.

Berk Mumcu’nun yeni görevini tebrik eden Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille şunları söyledi: “Sayın Mumcu, bir yıllık DS Marka Direktörlüğü görevi süresince DS markasının Türkiye’deki bilinirliğinin artırılması, markanın küresel pazarlardaki büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye’deki üçüncü STORE’un açılması ve Grubun ilk şarj edilebilir hibrit modeli DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4’ün Türk tüketicisine sunulması gibi önemli mihenk taşlarına liderlik etti. Kendisi DS Markasının Direktörlüğünün yanı sıra yeni yıl itibariyle Grubun dört markasından sorumlu B2B Satış Direktörü olarak şahsıma bağlı çalışmaya devam edecektir. Berk Mumcu, yeni dönemde çok yakında başka illerde de hizmet verecek DS markasının Türkiye’de büyümesine katkı sağlarken, eş zamanlı olarak Grubumuzun filo stratejisi doğrultusunda pazardaki etkinliğini daha da artırarak kalıcı başarılara imza atacaktır.”

Berk Mumcu, 1999’da Fenis Aluminium’da bölge sorumlusu olarak başladığı kariyerine iki yılın ardından Alarko’da satış mühendisi olarak devam etti. Ağustos 2003 – Haziran 2009 yılları arasında Ford Otosan’da sırasıyla filo satışlarından sorumlu uzman ve ardından yönetici olarak görev yapan Mumcu, Ocak 2009 – Mart 2015 yılları arasında ise sırasıyla ihraç pazarları için kamyon satış müdürü ve ardından Türkiye pazarında kamyon satışlarından sorumlu kıdemli satış müdürü olarak görev aldı. Mart 2015’te ALD Automotive’de Satış ve Pazarlama Direktörü olarak beş yıla yakın bir süre çalışan Berk Mumcu, Ocak 2020’de DS Markasının Direktörü olarak Groupe PSA Türkiye bünyesine katıldı. Berk Mumcu Ocak 2021 itibariyle DS Marka Direktörlüğü görevinin yanı sıra Groupe PSA Türkiye B2B Satış Direktörü olarak görevine devam edecek.

Saint Benoit Fransız Lisesi’nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Berk Mumcu, İstanbul Üniversitesi’nde MBA ve ardından Koç Üniversitesi’nde Yöneticiler için MBA programını tamamladı. Berk Mumcu, bir kız çocuk babasıdır.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz