Ferrari’ye BBC Top Gear’dan iki ödül

Ferrari, dünyanın önde gelen dergilerinden BBC Top Gear tarafından ödüllendirildi. Ferrari 812 GTS “Yılın Sesi”, Ferrari SF 90 Stradale ise “Yılın Çevreci Savaşçısı” ödülünü aldı.

Ferrari’nin BBC TopGear Ödülleri’ndeki başarısı, 812 GTS ve SF90 Stradale ile devam ediyor. BBC TopGear’dan 18’inci kez ödül alan Ferrari, bu sefer iki farklı kategoride rakiplerini geride bıraktı. Ödüller hakkında konuşan jüri üyeleri değerlendirmelerinde; üstü açılabilen spor otomobillerin en hızlıları arasında yer alan Ferrari 812 GTS için “Duyguları harekete geçiren, performansı kadar hırçın sesiyle de büyüleyen V12 silindirli motorla donatılan herhangi bir otomobil muhteşem olurdu. Ancak konu bu hırçın canavarı kullanmak ve ona hükmetmek olduğunda; hızlı vites değiştiren şanzıman ve son derece hassas gaz tepkilerine sahip güçlü ve hırçın bir motor her vites geçişinde inanması güç bir heyecan fırtınasına neden oluyor” şeklinde konuştu.

“Yılın Çevreci Savaşçısı” olarak ödüllendirilen Ferrari’nin ilk seri üretim PHEV (Plug-in Hibrit Elektrikli Araç) üstü açılabilen modeli SF90 Stradale için yapılan değerlendirmede ise “Ferrari, LaFerrari’den sonra SF90 Stradale ile büyük bir sıçrama yaptı. 2020’de çok şey oldu, buna rağmen işe elektrik enerjisi kullanarak gidip gelebileceğiniz, hafta sonunun da keyfini çıkartabileceğiniz çekici bir Ferrari, yılı anında tersine çevirip tekrar muhteşem bir yıla dönüştürdü” ifadelerini kullandılar.

812 GTS, Ferrari’nin tarihi başarılarla dolu V12 Spider’ın mirasını devam ettirirken; markanın ilk seri üretim PHEV (Plug-in Hibrit Elektrikli Araç) üstü açılabilen modeliSF90 Stradale ise yepyeni bir segmenti oluşturmasıyla dikkatleri çekiyor.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz