Geniş aileler, buyurun!

Geniş aileler için ideal ve ekonomik olan Dacia Lodgy Stepway; şık tasarımı, geniş ve ferah iç mekânı, arttırılmış teknolojisi ile kendini ileri taşımaya devam ediyor.

RenoON1

Dacia son yıllarda kendini geliştirerek araç parkını yeniliyor. Duster ve Sandero’dan sonra ürün gamına Lodgy Stepway’ı da ekleyen Dacia, marka imajını gün geçtikçe güçlendiriyor. Crossover araçlardan ilham aldı, desek yanlış olmayacak olan Lodgy Stepway daha kaslı görünüme kavuşurken, güçlü yapısını da ortaya koymuş. Kısacası bu haftaki test konuğumuz 5 koltuklu
Dacia Lodgy Stepway… Ülkemizde 1.5 dCi 107 Hp motor 6 ilerimanuel vites ve 5-7 koltuk seçenekleriyle satışta bulunuyor.

RenoYAN

DIŞTAN İÇE
Lodgy Stepway, her geçen gün dış görünümünü ileriye doğru taşıyor. Şimdi daha modern ve şık bir hale gelmiş. Test aracımızın gök mavisi rengi araca en çok yakışan renk olmuş. Lodgy Stepway’in ön kısmında geniş ızgarası ve ortada bulunan büyük marka logosu göze çarpıyor. Oval ön far grubu ve altta tarafındaki krom renk ön koruma kızakları ve sis far yuvaları ile kendini gösteriyor. Yandan baktığımızda krom renk dikiz aynaları ile birlikte çift renkli tavan barları sportifliğine kapı açıyor. Arkada kısımda ise, dikey çift renk arka far grubu, geniş arka tamponlar, bagaj kapağı ortasındaki büyük logosu ile kendini farklı kılıyor.
Lodgy Stepway’in uzunluğu 4521 mm, genişliği 1767 mm, yüksekliği ise 1682 mm. Lodgy Stepway’in içine adım attığımızda, geniş ve ferah bir iç mekân karşılıyor. Daha önceki Dacia modelleri ile benzerlikler gösteren tasarım, aracın içine geçtiğimizde geniş ve ferahlığın yanı sıra kalite hissinin yükseldiğini fark ediyorsunuz. Stepway’a özel koltuklar, deri kaplamalı direksiyon simidi ve vites topuzu, çift renkli ön konsol ve krom kaplama detayları kalite hissini yükseltirken, şıklığı da arttırmış.
Yol bilgisayarı ekranı rahat okunuyor. Radyo ses sistemini direksiyon simidi üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Orta konsolda 7 inç’lik renkli dokunmatik bir ekran mevcut, 1800 TL ödeyerek navigasyon ve multimedya sistemi eklenebiliyor. Saklama alanlarının cömertliği, baş ve diz mesafesinde sıkıntı yaşanmaması, hız sabitleticisi, 12 Voltluk priz, USB ve Bluetooth bağlantıları ve 827 litrelik bagaj hacmi ile keyifli sürüşleriniz olacaktır.

RenoARKA

MOTOR VE PERFORMANS
Dacia Lodgy Stepway, kaputunun altında 1.5 dCi motor, manuel 6 ileri düz vites, 107 Hp’lik güç ve 240 Nm’lik tork üreten bir üniteye sahipti. 0’dan 100 km’ye 11.6 saniyede çıkarken, maksimum hızı ise 175 km/s. Yol tutuşunu geliştiren Lodgy Stepway, hızlı girilen virajlarda önden kaymaya karşı ESP ile karşı koyuyor.
Süspansiyonları orta sertlikte olan Lodgy Stepway sürücü ve yolcularını elinden geldiğince konfor içinde tutmaya çalışıyor.
Vites geçişlerinde sıkıntı yaşatmayan araç, ön paneldeki vites yükseltme-düşürme ikazıyla performanslı kullanıma ve yakıt tüketimini ekonomik seviyede tutmaya yardımcı oluyor. Bunun yanında ECO modu da yakıt sarfiyatını azaltmaya
katkıda bulunuyor. Testimiz sırasında Lodgy Stepway ile 6.1 lt/100 km’lik bir yakıt tüketim değeri elde ettik.
Lodgy Stepway’in yolcu, sürücü hava yastıkları, ABS, ESP, EBD, ASR ile birlikte, lastik basınç kontrol sistemi, ön sis farları, Acil Fren Destek Sistemi gibi aktif ve pasif güvenlik sistemlerine sahip.
Lodgy yüksek hızlarda yol ve rüzgar sesini içeri alabiliyor. Geniş aileler için ideal ve ekonomik olan Lodgy Stepway, şık tasarımı, geniş ve ferah iç mekânı, arttırılmış teknolojisi ile şehir içi ve şehirdışı kullanımlarda sürücü ve yolcularına keyifli anlar yaşatıyor.

RenoIC

Recep Bozdağ

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz