Opel’de hedef ilk 5

Alman devinin global pazarları arasında yer alan İspanya’yı geride bırakarak 5. sıraya yükselen Opel Türkiye’nin 2022 hedefi ise her alanda ilk 5’te yer almak. Türkiye’de toplam pazarda, hatchback satışlarında, hafif ticari araç pazarında, SUV satışlarında ilk beşe girme hedefine odaklanan Opel, yılın ilk 5 ayı sonunda bu hedeflerine ulaşmaya başladı.

Opel’in SUV’daki Amiral Gemisi yeni Grandland, Türkiye’de satışa sunuldu. İstanbul’da düzenlenen basın lansmanıyla tanıtılan Yeni Opel Grandland modern ve cesur tasarımı, dijital kokpit özelliği ve üstün Alman teknolojileriyle sınıfında standartları belirlemeye hazırlanıyor. Edition, Elegance ve Ultimate olmak üzere üç farklı donanım seçeneği ile satışa sunulan yeni Grandland, 130 HP gücündeki 1.2 litrelik turbo benzin ve 1.5 litrelik dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Yenilenen model, tüm motor seçeneklerinde AT8 tam otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor. Opel SUV ailesinin en yeni üyesi Grandland 809.900 TL’den başlayan fiyatlarla sahiplerini bekliyor.

Yenilenen Opel SUV Ailesi, artık çok daha iddialı

Yeni Grandland’in Türkiye’de satışa sunulmasıyla Opel SUV Ailesi’nin tamamen yenilendiğini ve segmentinde çok daha iddialı hale geldiğini dile getiren Alpagut Girgin, “Yenilenen Crossland ve Mokka ile SUV segmentinde başlayan yükselişimiz, yeni Grandland’in aileye katılmasıyla devam edecek. Markamızın SUV’daki Amiral Gemisi Grandland, Opel’in güncel tasarım dilini yansıtırken, sunduğu geniş yaşam alanı, güncel teknolojileri ve üstün güvenlik özellikleriyle ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bir model. Verimli motor seçenekleri ve Opel’in genlerinden gelen sürüş keyfiyle yeni Grandland, SUV segmentindeki iddiamızı daha da güçlendirecek. 2022 yılının ilk 4 ayında Opel SUV modellerimizle SUV segmentinde %8.3’lük bir pazar payı elde ederek ilk 4 marka arasında yer aldık. B-SUV’da ise %12.2 pazar payı ile 4’üncü olduk. Yeni Grandland ile SUV segmentinde yakalamış olduğumuz pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Önden bakınca

Yeni Opel Grandland’in modern tasarımı, cesur ve yalın çizgilerle ilk bakışta kendini gösteriyor. İlk etapta markanın yeni tasarım ögelerinden biri olan ‘Opel Vizör’ ön cephede dikkatleri çekiyor. Grandland ismi ve şimşek logosu ise diğer SUV modellerinde olduğu gibi bagaj kapağının ortasında konumlanıyor. Gövde renginde tamponlar, çamurluklar ve kapı korumaları, genel tasarımı tamamlayıcı özellikler olarak dikkatleri çekiyor. Alp Beyaz, Kuvars Gri, Elmas Siyah, Vertigo Mavi ve Yakut Kırmızı olarak 5 farklı gövde rengi seçeneğine sahip yeni Grandland’de ayrıca, çift renkli tavan seçeneği de sunuluyor.

Motor seçenekleri

Yeni Grandland, hem turbo benzinli hem de dizel motor seçenekleriyle tüketicilere farklı alternatifler sunuyor. Yüksek verimliliğiyle sınıfında fark yaratan 1.2 litrelik turbo benzinli motor, ürettiği 130 HP güç ve alt devirlerden itibaren sunduğu 230 Nm tork ile hem performans hem de verimliliğiyle öne çıkıyor. Turbo benzinli ünite Grandland’i, 0’dan 100 km/s hıza 10,3 saniyede çıkartırken; 100 kilometrede ortalama 6,4 – 6,6 lt yakıt tüketip, 144 – 149 g/km CO2 emisyon değerine ulaşıyor.

Dizel tarafında ise verimliliği ve yüksek torkuyla ön plana çıkan 1.5 litrelik motor, tüketicilere sunuluyor. 130 HP güç ve 300 Nm tork değerlerine sahip motor, Grandland’i 0’dan 100 km/s hıza 11,5 saniyede ulaştırırken, 100 kilometrede ortalama 5,1 – 5,2 lt yakıt tüketip, 133 – 138 g/km CO2 emisyon değerine ulaşıyor.

Yeni nesil motorlar, aracın hafif yapısı ile günlük kullanımda akıcı ve rahat bir sürüş sağlıyor. Bu motorlara, uyarlanabilir vites programları ve Quickshift teknolojisine sahip AT8 otomatik şanzıman eşlik ediyor. Sürücü isterse direksiyondaki vites değiştirme kulakçıkları ile manuel olarak da vites değiştirebiliyor.

İçten bakınca

Yeni Opel Grandland’in kokpiti yenilikçi olmasının yanında, temel ihtiyaçlara da odaklanıyor. İki geniş ekran bir ünitede toplanarak Opel Pure Panel’i oluşturuyor. Tüm donanımlarda standart olan tamamen dijital, sürücü odaklı kokpit sezgisel bir kullanım sunarken, sürücüyü karmaşık bir deneyimden de uzaklaştırmış oluyor.  Edition donanımında her iki ekran da 7 inç olarak sunulurken, Elegance ve Ultimate donanımlarında yer alan 12 inçlik sürücü bilgi ekranı, sınıfında referans noktasını oluşturuyor. 10 inçlik merkezi dokunmatik ekran ise sürücüye dönük tasarımıyla sürüşe odaklı, daha güvenli bir yolculuğa olanak sağlıyor.

Yeni model, bilgi-eğlence sistemi ve gelişmiş bağlanabilirlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Yolcular, hem Apple CarPlay hem de Android Auto uyumlu sistem ile mükemmel bağlantı ve eğlencenin keyfini çıkarabiliyor. Kablosuz şarj özelliği, uyumlu akıllı telefonlar için kablo karmaşası olmadan düzenli şarj imkanı sağlıyor.

Hem sürücü bilgi ekranı hem de merkezi renkli dokunmatik ekran, her zamankinden daha fazla kişiselleştirme olanağı sunuyor. Sürücü bilgi ekranında; sürücü yorgunluk uyarısı, yağ sıcaklığı, multimedya bilgisi ve yol bilgisayarı verilerine ek olarak yeni gece görüş sistemi ve navigasyon da görüntülenebiliyor. Böylece sürücü dikkatini yoldan ayırmadan istediği tüm bilgilere güvenle erişebiliyor.

Yeni Grandland’in kabinindeki bir diğer önemli yenilik ise vites seçici olurken, yeni tasarımla artık çok daha ergonomik kullanım ve şık bir görünüm sağlanıyor.

Yeni teknolojiler, Yeni Grandland ile standart

Yeni Opel Grandland, SUV’un Amiral Gemisi tanımlamasını hak edecek şekilde çok sayıda yeni teknolojiyi kullanıcılarla buluşturuyor. Uyarlanabilir IntelliLux LED® Pixel Farlar, gece görüş sistemi ve yarı otonom sürüş özelliği de yeni Grandland’de ilk kez sunuluyor. Sınıfının referans noktası olan uyarlanabilir IntelliLux LED® Pixel Farlar, far başına 84 adet olmak üzere 168 LED hücre ile ışık huzmesini trafikteki diğer paydaşların gözlerinde parlama yapmadan sürüş koşullarına ve çevreye kusursuz bir şekilde uyarlıyor. Yeni Grandland’de ayrıca giriş seviyesi donanımdan itibaren full LED farlar standart olarak yer alıyor.

Yeni Opel Grandland ayrıca çok sayıda sürüş destek sistemini de kullanıcısına sunuyor. Ön ve arka kamera manevra yapmayı kolaylaştırıyor. Bilgi-eğlence ekranında aracın çevresindeki alan kuş bakışı olarak gösteriliyor. Araç manevra yaparken öne doğru hareket ettiğinde, ön kamera görüntüsü de otomatik olarak etkinleştiriliyor.

‘Her alanda ilk 5’ mottosu

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Opel, mobilite alanındaki başarısını hedef yükselterek sürdürüyor. 2021 yılında global çapta başarılı sonuçlar elde ederek büyüme trendi yakalayan Alman devi, 2022 yılında da gelişim grafiğini hedef yükselterek devam ettiriyor. Global çapta yakalanan başarı içerisinde Türkiye önemli bir pay elde etmeyi sürdürüyor. 2022’nin ilk 4 ayında Opel pazarları içerisinde İspanya’yı geride bırakmayı başaran Opel Türkiye, 9 bin adede yakın satışla 5. sıraya yükseldi ve 2022 için hedef koyduğu ‘’her alanda ilk 5’’ mottosu doğrultusunda önemli bir adım attı.

İlk 5 ayda 13 binlik satış

Türkiye’nin global Opel dünyasında İspanya’yı geride bırakarak 5 büyük pazar içerisine girdiğini vurgulayan Alpagut Girgin, “Markamız, adet bazlı bakıldığında 2021 yılını Opel’in global pazarları arasında 6. sırada tamamlamıştı. Ancak 2022 yılının ilk 4 ayında gerçekleştirdiğimiz 9 bine yakın satışla bu pozisyonumuzu bir sıra yukarıya taşıdık ve İspanya gibi önemli bir pazarı geride bırakarak 5. sıraya yükselmeyi başardık. Bu bize hem gurur veriyor hem de marka içerisindeki dominasyonumuzun artmasını sağlıyor. Bulunduğumuz pozisyonu yıl sonuna kadar korumayı hedefliyoruz. Mayıs ayında da 4 bin adetlik bir satış gerçekleştirerek ay sonu itibarıyla 13 bin adet seviyesine çıktık ve yıl sonu hedefimizin %30’una şimdiden ulaştık” dedi.

Hedefimiz 45 bin adedin üstüne çıkmak

Girgin, “Türkiye pazar değerlendirmesine baktığımızda malumunuz ilk 4 ay, tedarikte ve lojistikteki sıkıntılarla geçen bir dönem oldu. Buna karşın kötü bir yıl sonu toplam pazarı öngörmüyoruz. Yılın son çeyreğinde lojistik sorunlarının bir nebze daha azalacağını öngörüyoruz ve bu doğrultuda hem Opel hem de Stellantis grubu olarak 2022 yılı için pazar öngörümüzü 765 bin adet olarak şekillendiriyoruz. Opel olarak bizim hedefimiz ise 45 bin adedin üstüne çıkmak” dedi.

Yeni Opel CEO’su Florian Huettl’ın ilk ziyareti Türkiye’ye

Girgin, “1 Haziran’da göreve gelen yeni CEO’muz Florian Huettl, ilk pazar ziyaretini de Türkiye’ye yapacak. 2 tam gün olarak gerçekleşecek olan bu ziyarette hem şu anki satış performansımızın hem de İspanya’yı geride bırakarak Opel dünyasında ilk 5 ülke arasında yer almamızın önemli bir payı var elbette. Türkiye pazarının öneminin altını bir kez daha çizeceğiz ve kendisine taleplerimizi ileteceğiz. Türkiye pazarında daha önce çalıştığı için bu değişiklik bize maksimum seviyede avantaj sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

2022’de elektrikli Mokka ve Corsa satışı başlayacak 

Elektrikli araçlarda ilerleyen dönemde büyük bir iddiaya sahip olacaklarının vurgusunu yapan Girgin, “Elektrikli araçlarda Opel olarak iddialıyız. Hem Stellantis Grubu içerisinde hem de sektörde bu konuda öncü marka olmayı hedefliyoruz. Bu sene içerisinde Mokka ve Corsa modellerimizin elektrikli versiyonlarının Türkiye pazarında satışına başlayacağız ancak bu sene için çok agresif bir elektrikli araç hacmimiz yok. 2022’de öncelikli hedefimiz bayilerimizi elektrikli araç eğitimlerimizle bu geçişe alıştırmak, hazırlıklarımızı tamamlamak, müşteri memnuniyetsizliği yaratmayacak şekilde elektrikli araçlara yumuşak bir geçiş sağlamak ve gelecek senenin altyapısını hazırlamak. Dördüncü çeyrek bu açıdan emin adımlarla ilerleyeceğimiz bir dönem olacak. Dördüncü çeyrekte çok mütevazi şekilde elektrikli araç satışına başlayacağız” dedi.

2025’te 10 bin adet elektrikli Opel satılacak

Alpagut Girgin, “Global anlamda Opel olarak sattığımız her 100 aracın %8,5’i elektrikli oldu. Burada Corsa’nın büyük etkisi var. Corsa satışlarımız yüzde 25’e yakın olarak gerçekleşti. İngiltere pazarında elektrifikasyon tahmin ettiğimizin 2.5 katı olurken grubun yüzde 5 hedefi de yüzde 8.5 olarak gerçekleşmiş oldu. 2022 yılında ise markanın yüzde 15’lik hedefi var. Türkiye pazarında da detaylı şekilde devam ettirdiğimiz hazırlıklarımız ve altyapı çalışmalarımızla markamızda yer alan her modelin elektrikli versiyonunu satışa sunmak için çalışıyoruz. Daha pazar tam anlamıyla hazır olmayabilir. Stratejimizi buna göre kurduk ve 2025 yılına gelindiğinde toplam satışlarımızın %15’ini elektrikli araçlar oluşturacak. Yani satışlarımızın 7’de 1 kadarı elektrikli araçlardan gelecek” dedi.

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz