Opel’in merkezinde Türkiye var

Dünyada en çok satış yaptıkları 5’inci ülke olan Türkiye’nin ana pazarlarından biri olduğunu söyleyen Opel CEO’su Huettl: “Elektrikli Astra’nın tanıtımını Almanya, İngiltere ve ülkemizde aynı anda yapacağız. Crossland’ın selefi olarak üreteceğimiz yeni B SUV modelinin de ilk tanıtımını Türkiye otomotiv pazarında gerçekleştireceğiz.”

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında markanın Türkiye ile ilgili durumundan ve hedeflerinden bahseden Opel CEO’su Florian Huettl, “Avrupa’da yüzde 4’lik bir pazar payı elde ettik. Fakat burada 1,2 puanlık bir büyümeyle 2022 yılını yüzde 4,7’lik bir pazar payıyla kapattık. Bu oran Türkiye otomotiv pazarını, globalde 5’inci sıraya getirdi. 2022, bizim için sadece bir başlangıç. Yeni modeller, yeni bayi yapılanması ve yeni satış stratejimizle pazarda daha da güçlü ve önemli yere geleceğiz” diye konuştu.

Elektrikli Astra 3-4 ay sonra geliyor

“Şu anda Türkiye’deki pazar payımız %5’in üzerinde ve hızla büyüyoruz” diyen Huettl, “Türkiye bizim için çok önemli. Bu sebeple geleneksel motorlu ve elektrikli modellerimize öncelik vermeye devam edeceğiz. Ki, buradaki elektrifikasyona geçiş hareketinin öncüsü olmak istiyoruz. Bu yüzden sınıfının üst sıralarında yer alan Astra’nın tam elektrikli versiyonunu getireceğiz. 3-4 ay sonra Almanya, İngiltere ve Türkiye’de aynı anda tanıtımını yapacağız. Elektrikli Astra, piyasaya çok büyük hareketlilik getirecek” ifadesini kullandı.

Yeni B-SUV Türkiye’den dünyaya tanıtılacak

Huettl, “Türkiye’de önemli bir paya sahip SUV segmentine iki yeni model getireceğiz. Yeni Grandland’ın hem içten yanmalı hem de elektrikli versiyonunu 2024’ün ikinci yarısından itibaren Türk tüketicisiyle buluşturacağız. Bunun yanı sıra Crossland’ın selefi olan yepyeni bir B-SUV’u getireceğiz. Off-road tarzı bir tasarımı, multi enerji platformlu detaylara sahip yeni model, müşteriye çok geniş bir kullanım alanı sunacak. Ve bu yeni B-SUV’u ilk olarak Türkiye’de yapacağımız lansmanla dünyaya tanıtacağız” dedi.

Entegre bir satış hizmeti

“Ticari araç sınıfında Türkiye pazarındaki ihtiyaçlarımızı belirlerdik ve gerekli modelleri getireceğiz” açıklamasında bulunan Huettl şunları söyledi: “Her müşteriye hitap etmek için tüm modellerimizin içten yanmalı ve elektrikli versiyonları olacak. Ayrıca bayilerimizin iç ve dış tasarımını yeni kurumsal kimliğimize uygun hale getiriyoruz. Online ya da bayiden satış konusunda enrtegre bir hizmet sunmak için IT yatırımları yaptık. Bu yatırımlarla ve yeni modellerimizle Türkiye pazarındaki başarımızı katlayacağız.”

Diğerleri

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz